Proclamades les obres guanyadores del 23è Premi Literari Nostromo

Impulsats per l’Associació Amics de Nostromo, el Museu Marítim de Barcelona i l’Editorial Joventut.

Información Práctica
actimagewebJ5YlqXep.jpg

Avui dijous 24 d’octubre té lloc el lliurament del 23è Premi Literari Nostromo L’Aventura Marítima i el 16è Premi Infantil i Juvenil, a les 19.30 h. a la Facultat de Nàutica de Barcelona. L’acte està obert al públic.

 

L’obra guanyadora del 23è Premi Literari Nostromo L’Aventura Marítima és Riquelme, el círculo infinito, de Juan Díaz Cano. D’altra banda, el 16è Premi Infantil i Juvenil se l’endú l’obra Els plàstics al mar, de la jove Clàudia Medina Palau. Les obres guanyadores de l’edició 2019 s’han escollit entre les 17 obres inèdites inscrites a aquesta convocatòria, procedents d’Europa i d’Amèrica Llatina.

 

El Premi Literari Nostromo inclou dues modalitat: el Premi Literari Nostromo L’Aventura Marítima i el Premi Literari Infantil i Juvenil. Des de 1997 assenyala les millors narracions relacionades amb la mar i la cultura marítima en general, i és l’únic de la seva especialitat a l’Estat espanyol. Es diu així en honor a Joseph Conrad, capità de la Marina Mercant i escriptor, que va elevar a categoria universal l’imaginari i la realitat de la tripulació d’un vaixell.  El Premi està dedicat cada any a una figura rellevant del món de les lletres i la present edició s’ha dedicat a Joanot Martorell, autor de Tirant lo Blanc. El Jurat el componen 10 personalitats d’organitzacions rellevants en l’àmbit de la cultura i el patrimoni marítims. Consulteu en aquest enllaç les obres premiades en edicions anteriors.

 

En aquesta ocasió, el lliurament del premi Literari Nostromo ha canviat l’escenari habitual del conjunt monumental de les Drassanes Reials de Barcelona per la seu de la Facultat de Nàutica, per homenatjar el 250è aniversari de la creació de l’Escola de Nàutica de Barcelona, la més antiga de l’Estat espanyol.

 

El lliurament dels premis d’avui 24 d’octubre compta amb la presència d’Elvira Mata, directora general en funcions del Consorci de les Drassanes Reials i del Museu Marítim de Barcelona i presidenta del Jurat del Premi Literari Nostromo; Agustin Martin i Mallafré, degà de la Facultad de Náutica de Barcelona; Agustín Montori, president de l’Associació d’Amics Nostromo; Lluís Zendrera, director general de l’Editorial Juventut; i Manel Roca; gerent de Sirenas, S.A, “Las Golondrinas”.

 

El 23è Premi Literari Nostromo L’Aventura Marítima compta amb una dotació econòmica de 6.000 € i la publicació de l’obra a càrrec d’Editorial Joventut. La persona guanyador/a del 16è Premi Literari Infantil i Juvenil rebrà un curs de vela al Centre Municipal de Vela de Barcelona Olímpic, a més d’un passi familiar a Las Golondrinas d’un any de durada.