El peix a les cuines del món

Cicle gastronòmic amb els plats de peix més representatius de les cuines de tot el món

Información Práctica

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la revista Cuina, la cooperativa Cap a mar del peix de la Barceloneta i la D.O. Penedès organitza un cicle de sopars gastronòmics per donar a conèixer el peix a les cuines del món. El cicle commemora els 500 anys de la primera circumnavegació capitanejada primer per Fernâo de Magalhâes i després per Juan Sebastián Elcano, entre el 10 d’agost de 1519 i el 8 de setembre de 1522.

 

Degustarem especialitats de països on Magalhâes i Elcano van passar i altres que no, però la commemoració d’aquests 500 anys és només un pretext per donar a conèixer el bo i millor de les cuines més representatives de tot el món. Començarem amb la cuina de Portugal, el país que va veure néixer Fernâo de Magalhâes i acabarem amb Andalusia, d’on va sortir i on va acabar l’expedició. Entremig passarem per Brasil, Argentina, Japó, Xina, Filipines i Àfrica.

 

Per això comptarem amb la col·laboració de cuineres i cuiners que han portat la cuina del seus països d’origen a la ciutat de Barcelona. Xefs i restauradors de tot el món ens ajudaran a seleccionar els productes del seus països i a dissenyar el menús amb els plats més representatius, que seran elaborats i servits pels equips de cuina i de sala del restaurant Norai.

 

Tots els sopars tenen un preu de 30 euros i tindran lloc al restaurant Norai a les 9 del vespre, coincidint gairebé sempre amb l’últim dijous de mes. Cal reserva prèvia. Tots els assistents rebran una carpeta commemorativa on podran conservar els fulls del menú de cada sopar, que inclourà també la recepta del plat principal. Com a atractiu addicional, les persones que assisteixin a, com a mínim, cinc dels vuit sopars del cicle seran obsequiats amb una navegació en el pailebot Santa Eulàlia, el vaixell emblema de la flota del Museu Marítim.

Contacte

Isabel Díaz
933429920
diazris@mmb.cat