Josep Coté. Fotògraf a bord

Un retrat de la quotidianitat a bord del Marqués de Comillas

Información Práctica

El Museu Marítim de Barcelona presenta l’exposició Josep Coté, fotògraf a bord. Fotògraf de dia, violinista de nit dedicada a qui va retratar durant els anys 1940 i 1950 la vida a bord del vaixell Marqués de Comillas, que cobria la ruta regular de transport de passatgers entre Barcelona i Amèrica. La mostra està oberta al públic de l’11 d’octubre de 2019 al 13 d’abril de 2020 a l’espai Botigues de la Generalitat de l’MMB.

La producció fotogràfica de Coté permet veure, per primera vegada, escenes de la vida a bord del Marquès de Comillas en la totalitat dels espais d’aquest gran vaixell de transport de passatgers. Més enllà de la vida social en salons o cobertes, Coté retrata espais dels que fins ara no se’n tenia cap imatge, com ara cuines i espais de treball de la tripulació, fent visible escenes, persones i realitats a bord d’un vaixell, fins aleshores, no documentades gràficament.

Al novembre de 2018 els hereus de Coté van fer donació al Museu Marítim de Barcelona d’aquesta valuosa col·lecció integrada per 544 negatius, fotografies en paper, així com part de les càmeres, el material de revelatge i els rodets que utilitzava Josep Coté.