Jo, de petita, anava sempre al moll

L’MMB inaugura una mostra sobre la sostenibilitat i la pesca en la Barceloneta, posant el focus en dones que estan reinventant la professió.

Información Práctica
moll 840x425

El Museu Marítim de Barcelona inaugura el dissabte 5 de març de 2022 l’exposició «Jo, de petita, anava sempre al moll». Es tracta d’una petita mostra que reflexiona sobre la sostenibilitat i la pesca a partir de l’anàlisi del que passa en un territori concret: la Barceloneta.

L’exposició, que commemora l’Any Internacional de la Pesca, aborda temàtiques com l’adaptació de les barques als canvis de normatives, la manca de relleu generacional de la professió o la pèrdua d’espais al barri per la pressió turística. I sota el paraigües de l’Agenda 2030, analitza, també, com han de ser els oficis de la pesca en una societat sostenible, que sumi als objectius  mediambientals, els vinculats a la preservació d’una cultura i d’una comunitat.

La nova mostra de l’MMB posa el focus en un seguit de joves -principalment dones-  de Catalunya, València i les Balears que estan reinventat la professió i és  caracteritzen per un gran amor cap al patrimoni marítim i l’ús de les xarxes socials per comunicar-se amb la societat.

L’exposició està organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, i comissariada per Catalina Gayà Morlà, professora lectora del departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la UAB; Cristina Caparrós, armadora de la Barceloneta, directora de Capamar i de La Platjeta, i David Tarrascón, fotògraf vinculat a Capamar.

«Jo, de petita, anava sempre al moll» es podrà visitar del 5 de març a l’1 de setembre de 2022 al vestíbul del Museu Marítim, de 10 a 20 h, i és gratuïta.

 

  • #JoDePetita