Exposició Mestres d’aixa de butxaca

Una mostra que reivindica el patrimoni lúdic i anima a mantenir viva la construcció tradicional de vaixells de joguina

Información Práctica

Amb aquesta exposició, el Museu Marítim de Barcelona posa en valor del patrimoni lúdic i la construcció tradicional de vaixells de joguina com a saber efímer transmès oralment durant segles i que s’ha anat perdent en les darreres dècades. En aquest mateix sentit, l’any 2015 l’MMB va organitzar una gran exposició que portava per títol “Vaixells de joguina 1870 – 1939” i mostrava més de cent cinquanta objectes de la col·lecció d’Antoni Juncosa sobre aquesta temàtica.

Mestres d’aixa de butxaca reivindica la construcció tradicional de joguines com un procés amb valor en sí mateix, més enllà del resultat final. Per aquest motiu, una part de l’exposició s’ha reservat a la iniciativa “Vitrina buida”, que anima els nens a construir vaixells de joguina i mostrar-los als visitants de l’MMB. La proposta va acompanyada de l’activitat “Vaixells de butxaca”, una sèrie de reptes que el Museu comparteix amb els seus seguidors a les xarxes socials i que dona a conèixer diferents tipus d’embarcacions i proposa tècniques per construir-los amb materials naturals o domèstics.

Un projecte expositiu que s’ha desenvolupat de la mà del Museu Marítim de Mallorca i que tindrà continuïtat a Palma, amb una mostra que s’inaugurarà el gener de 2021 a l’espai de Ses Voltes.

  • #VaixellsDeButxaca