Concurs #MuseumQuizAcasa, proposta en línia per als dies de confinament

Inclou una versió per a Adults i una per a Famílies, i és accessibles des de www.museumquizacasa.org.

Información Práctica

Barcelona, a 26 de març de 2020.- Una quinzena de museus catalans llancem  #MuseumQuizACasa, una edició virtual del concurs Museum Quiz durant els dies de confinament amb l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament social sol·licitat per les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció del Covid-19. El concurs és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org

Aquesta nova proposta virtual adopta el nom de #MuseumQuizACasa i inclou una versió per a Adults (públic en general) i una altra per a Famílies (infants). El concurs s’inicia el dissabte 28 de març i estarà actiu mentre duri el confinament social. De dilluns a divendres s’adreça a Famílies amb un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes s’adreça a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Estarà construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot.

Les preguntes inclouen temes d’actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. Es preveuen 4 tipologies de pregunta: quiz, cert/fals, pregunta oberta i puzle. Es recomana que cada equip estigui format per un mínim de 2 i un màxim de 5 persones. Un cop finalitzada la sessió en línia  tothom podrà veure la seva puntuació en relació a la resta de persones participants.

Modalitat adults i versió familiar
La versió virtual #MuseumQuizACasa adreçada a adults tindrà lloc tots els dissabtes a partir del 28 de març a les 18.00 hores, mantenint-se actiu fins a les 22.00 hores del mateix dia, com un esdeveniment en línia. El concurs inclou entre 18 i 20 preguntes vinculades amb la temàtica de qualsevol dels museus participants.

Per la seva banda, la versió Familiar del  #MuseumQuizACasa en línia tindrà lloc a partir del dilluns 30 de març diàriament de dilluns a divendres, també a les 18.00 hores. La plataforma virtual estarà activa també fins a les 22 hores, durant les quals qualsevol família podrà jugar-hi, tot responent les 18 preguntes plantejades en el mínim de temps possible. De dilluns a divendres el concurs estarà dedicat a la temàtica específica d’un museu.
Les dates previstes per al #MuseumQuizACasa Familiar virtual són:

Dilluns 30 de març: Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Dimarts 31 de març: Museu Marítim de Barcelona
Dimecres 1 d’abril: Museu d’Art Modern de Tarragona
Dijous 2 d’abril: Museus de Sant Cugat
Divendres 3 d’abril: Museu del Disseny de Barcelona

Dilluns 6 d’abril: Jardí Botànic de Barcelona
Dimarts 7 d’abril: Espai Far de Vilanova i la Geltrú
Dimecres 8 d’abril: Museus de Sitges
Dijous 9 d’abril: Museu Marítim de Barcelona
Divendres 10 d’abril: Museu d’Història de Cambrils

Dilluns 13 d’abril: Museu de Ciències Naturals de Barcelona –  “Especial Mona”
Dimarts 14 d’abril: Museu Nacional d’Art de Catalunya
Dimecres 15 d’abril: Museu del Ferrocarril de Catalunya
Dijous 16 d’abril: Museu Marítim de Barcelona
Divendres 17 d’abril: Xarxa de Museus de les terres de Lleida i Aran

Més informació al web www.museumquizacasa.org.

Amb aquesta iniciativa en línia els museus implicats volem contribuir a alleugerir el confinament social de la ciutadania aportant eines per al foment de la cultura i la divulgació del seu patrimoni cultural. Les persones participants podran fer-ho a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauletes o ordinadors.

El concurs virtual #MuseumQuizACasa és una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), L’Espai Far de Vilanova i la Geltrú, el Museu Arqueològic de l’Esquerda, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu de Lleida, Museu d’Història de Cambrils, Museus de Sitges, Museu de Guissona, Museu del Ferrocarril de Catalunya, Museu de Tortosa, Museu d’Art de Girona, Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran; Xarxa de Museus d’Art.

Darrera actualització: 7 d’abril de 2020

  • #museusacasa #quedatacasa #museumquizacasa