Bromolis

Fotografia pictorialista de Joaquim Pla Janini

Información Práctica
plajanini 840x425

El Museu Marítim de Barcelona presenta l’exposició temporal Bromolis. Fotografia pictorialista de Joaquim Pla Janini. La mostra presenta la figura del fotògraf Joaquim Pla Janini, un dels màxims exponents de la fotografia pictorialista a Catalunya, i posa èmfasi en la singularitat de la tècnica fotogràfica emprada, el bromoli transportat.

A l’exposició es mostra per primera vegada la col·lecció dels 34 bromolis transportats realitzats entre els anys 1927 i 1962, i que pertanyen al fons  del Museu Marítim de Barcelona. Es tracta de fotografies de gran bellesa amb paisatges i retrats de gent de mar. Totes elles representen temes costumistes que realcen les activitats tradicionals al mar.

L’exposició Bromolis, organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, és una oportunitat per mostrar i reivindicar l’obra d’un fotògraf singular, Joaquim Pla Janini, i una nova ocasió del Museu Marítim de Barcelona per donar a conèixer el seu extens fons de col·leccions, i en concret, de la seva col·lecció fotogràfica formada per més de 500.000 artefactes fotogràfics, entre ells, l’obra de caire marítim d’autors singulars com Pau Audouard, Antoni Esplugas o Napoleó. La col·lecció consta, a més, procediments fotogràfics diversos com daguerreotips, albúmines, ferrotips, plaques estereoscòpiques, diapositives i fotografia digital, entre altres.

L’exposició estarà instal·lada a l’espai Mirador del Museu Marítim de Barcelona des del 24 de febrer al 9 d’octubre de 2022. Es podrà visitar de 10 a 20 h, i l’entrada és gratuïta.

 

 

  • #BromolisMMB