Museus i Liceu: una història compartida


Informació Pràctica
Museus i Liceu: una història compartida

El Museu Marítim de Barcelona s’ha sumat al projecte Museus i Liceu: una història compartida que commemora el 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu. Per aquest motiu exposa dos objectes relacionats amb un dels grans escenògrafs que treballà al Liceu. Es tracta de dos teatrins de temàtica marítima realitzats per Josep Mestres Cabanes l’any 1946 per a la XIV Fira Oficial i Internacional de Mostres de Barcelona: Marina de pesca. Port de Vigo i, Marina mercant. Port de Cadis.

Josep Mestres Cabanes fou el responsable del taller escenogràfic del Gran Teatre del Liceu entre 1941 i 1956, període en què arribà al cim de la seva carrera escenogràfica, amb la producció de sis títols complets d’òpera.

Museus i Liceu: una història compartida és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. L’acció també vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.

La iniciativa compta amb un total de 119 centres culturals de tot el país, que han seleccionat diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu.

L’exposició és virtual, de manera que cada centre exposarà les peces triades a la seva seu, junt amb una cartel·la amb un QR des del qual es podrà consultar totes les obres que conformen l’exposició, un total de 145 obres. Podeu consultar-les a https://liceualsmuseus.cat/

Data

  • Del 15/03/2022
  • al 19/09/2022

Horaris

  • De 10:00 a 19:00

Lloc

Preu

  • Gratuït

Idiomes

Català

Crèdits

  • OrganitzadorMuseu Marítim de Barcelona