Mestres d’aixa de butxaca


Informació Pràctica
Mestres d’aixa de butxaca

Aquesta exposició, coorganitzada pel Museu Marítim de Barcelona i el Museu Marítim de Mallorca, vol recollir els coneixements populars a l’entorn de la construcció tradicional de vaixells de joguina que s’ha transmès d’una generació a l’altra, i que testimonia una manera de viure, de relacionar-se amb la natura, d’entendre el joc i la joguina, i sobretot d’apropar-se als principis de les embarcacions i de la navegació. 

L'objectiu principal  de l'exposició és preservar un patrimoni efímer de transmissió oral i posar en valor la memòria sobre la construcció de vaixells de joguina i la manera de jugar-hi dels infants d'un temps passat com a document històric i etnològic. Tot i que una joguina d’aquest tipus no tenia massa consideració més enllà d’entretenir mentre es fabricava i en l'estona posterior en que s'hi jugava, aquests objectes i, sobretot, el saber de com es fabriquen, són part del nostre patrimoni, el reflex d’una altra manera de jugar, de relacionar-se amb l’entorn i d’entendre la vida d’una societat que cada vegada ens queda més allunyada.

El camp de treball que abarca la mostra es limita a Catalunya i Balears pel fet de tenir un entorn natural i un tipus de joguines similar, i perquè ambdues regions compten amb diversos etnògrafs que han estudiat i recopilat informació sobre aquest tema. A més, es vol fomentar l'intercanvi de coneixements entre els dos museus i entre les dues comunitats.  

Data

  • Del 15/12/2020
  • al 05/09/2021

Horaris

  • De 10:00 a 19:00

Lloc

Idiomes

English / Castellano / Català

Crèdits

  • OrganitzadorMMB i Museu Marítim de Mallorca