Josep Coté, fotògraf a bord

Una mirada inèdita al passatge i a la tripulació

Informació Pràctica

ATENCIÓ: L'exposició es podrà visitar fins al 8 de desembre

Josep Coté, fotògraf a bord

Exposició fotogràfica amb imatges fetes per Josep Coté, músic a bord del paquebot “Marqués de Comillas”, de la Compañía Trasatlántica Española.

Especialitzat en la pràctica de la fotografia, de dia fotografiava imatges quotidianes dels tripulants a bord del vaixell i de nit amenitzava les vetllades com a músic. Es tracta d’escenes espontànies i singulars de gran valor per la seva escassetat. Els menjadors dels oficials i dels cambrers, la cuina, els cambrots, els salons, les cobertes... tornen a la vida amb la presència espontània i natural de les persones que han compartit aquests espais. La seva trajectòria s’emmarca durant els anys de postguerra espanyola.

Al novembre de 2018 el Museu Marítim va rebre en donació el llegat de Josep Coté: 540 negatius, unes càmeres fotogràfiques i material de laboratori emprat pel fotògraf durant els seus viatges al mar. La major part de les imatges són a bord del vaixell "Marqués de Comillas" però també apareixen escenes d'altres embarcacions. La donació té un gran valor per representar un fons íntegre sobre la trajectòria professional d’un fotògraf estretament vinculat amb el mon marítim: el seu testimoni fotogràfic i les eines amb les que hi va treballar.Data

  • Del 11/10/2019
  • al 31/12/2020

Horaris

  • De 10:00 a 20:00

Lloc

Idiomes

English / Castellano / Català

Crèdits

  • OrganitzadorMMB