Barcel/on/a/line

Green urban strategies from river to river

Informació Pràctica
Barcel/on/a/line

El Museu Marítim acull del 19 al 26 de juliol l'exposició de treballs de final de grau de UIC Barcelona School of Architecture “Barcel/on/a/line. Green urban strategies from river to river”. La mostra està integrada per 18 projectes que plantegen una reinterpretació del front marítim de Barcelona com un sistema unitari i que aposten per augmentar el potencial social, ecològic i econòmic del litoral metropolità.

 

Els 18 projectes que conformen la mostra són obra dels alumnes d'últim curs de UIC Barcelona School of Architecture, en la que han desenvolupat un projecte específic en el marc d'una proposta territorial i urbana encaminada a connectar els espais lliures dels 10 quilòmetres de costa que recorren el litoral des del Besòs fins al Llobregat i a reprogramar-los, quan sigui necessari, per enfortir l'accés i el seu caràcter cívic. Els projectes són fruït de tres tallers dirigits pels arquitectes Iñaki Baquero, Marta García-Orte i Eva Damià, i Mamen Domingo junt a Ernest Ferré.

 

La inauguració té lloc dijous 19 de juliol a les 19.00 hores al Museu Marítim de Barcelona. Durant l'acte, els experts Itziar González, arquitecta i activista; Jordi Julià, president de la Comissió d'Urbanisme i Mobilitat i coordinador de l'Àrea de Coneixement del Col.legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya; Francesc Muñoz, professor de Geografia urbana i director de l'Observatori de la Urbanització de la UAB, i Maria Sisternas, urbanista i exdirectora de Projectes d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona, participaran en una trobada dialèctica per reflexionar entorn del present i futur de la franja costanera barcelonina.

 

Aquest mateix dia també es farà lliurament del premi de la Càtedra d'Edificació Industrialitzada i Medi ambient (CEIM) de UIC Barcelona School of Architecture i els Premis d'Accessibilitat d'Ascensors Schindler als projectes de treball de final de grau (TFG) que millor integrin arquitectònicament l'accessibilitat.

Data

  • Del 18/07/2018
  • al 26/07/2018

Horaris

  • De 10:00 a 20:00

Lloc

  • Naus de les Drassanes (naus 5, 6 i 7)

Preu

  • Gratuït

Idiomes

Català

Crèdits

  • OrganitzadorSchool of Architecture de UIC Barcelona