El cors espanyol a la Mediterrània

  • Recerca
  • 04.12.2015
El tema del corsarisme a la Mediterrània, en totes les seves cares, continua sent un camp de recerca i discussió preferents. Els propers dies 4 i 5 de desembre es celebra a Eivissa el Primer Congrés sobre el cors espanyol a la Mediterrània (1492-1830), organitzat per diferents institucions de l’illa. Aquesta trobada científica tindrà lloc a l’Espai Multicultural Es Polvorí, al Baluard de Santa Llúcia. 
La trobada es fa amb motiu del centenari de la inauguració del primer monument als corsaris eivissencs. La seva construcció té relació amb la gesta del corsari eivissenc Antoni Riquer, qui va comandava el vaixell Verge del Rosari quan va capturar el vaixell anglès Felicity en un combat realitzat davant l’illa i que es considera com un dels fets mítics de la relació entre ells illencs i aquesta activitat marítima. Els fets es van produir el 1806 i el juliol del 1906 es va posar la primera pedra, però la construcció de l’obelisc es va retardar i no va ser inaugurat fins el 1915. 

Si esteu interessats en el corsarisme us podem avançar que estem treballant en el proper número de Drassana, revista del Museu Marítim de Barcelona, que inclourà un dossier monogràfic sobre aquesta matèria. 
  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí