Viatjant amb la Cia Ybarra

  • Foto de mar
  • 01.03.2017
Compartim una selecció de diapositives, format 6,5 x 6, força pintoresques des de la nostra visió actual. Les imatges, realitzades al voltant dels anys 1970, mostren escenes a bord de transatlàntics de la Cia Ybarra, així com vistes dels salons, camarots, cobertes, que el que busquen és mostrar la comoditat , la diversió i la bona cuina al mar. Són tòpics recurrents, fins a l’extrem d’entrar en el recurs del folklorisme com veiem en els retrats de “bailaores flamenques”.
El reportatge que conservem, i del que només mostrem una petita selecció de la col·lecció , ens fa pensar en un encàrrec professional pel tipus de format emprat i pels models retratats i temes fotografiats que evidencien la voluntat de reclam publicitari per part de la naviliera, dirigint el focus d’atenció a futurs turistes a través de les agències de viatges.

Vàrem ingressar aquesta col·lecció de fotografies mitjançant donació l’any 1997, a través del Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (Filmoteca Española) tractant-se d’una part del fons que la naviliera espanyola Compañía de Cruceros Ybarra els hi havia lliurat prèviament. El volum consta d’aproximadament 2.100 fotografies distribuïdes en els formats i suports següents: 600 negatius B/N, pas universal; 700 diapositives en diversos formats (pas universal, 6,5×6, 6×9, 12×9, 13×18, 18×24); fotografies en suport paper B/N (10×15); un àlbum sobre la construcciódel “Cabo San Roque”, plaques de vidre; una col·lecció de postals i fotolits.  
Post escrit per Silvia Dahl. Conservadora
Arxiu fotogràfic. Museu Marítim de Barcelona
Links relacionats:
Comparteix aquest post: http://arxiufotograficmmb.blogspot.com.es/2017/03/viatjant-amb-la-cia-ybarra.html

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí