Adéu a Evinrude

  • Foto de mar
  • 30.07.2020

No remes. Deshazte de los remos. ¡Usa un motor Evinrude! Amb aquest eslògan Evinrude va popularitzar la navegació de lleure a motor, ja fa més de 100 anys.

 

Dinghy amb motor Evinrude 6 hp. Ca 1980. Col. Jordi Maseras. 65825F MMB

 

L’empresa Evinrude considerada com la creadora dels motors forabord, té un peculiar origen. L’any 1908, el jove Olé Envinrude, mecànic i fill d’immigrants noruecs es trobava d’excursió a una illa del llac Wisconsin a Estats Units, en companyia de Bess Cary, més tard la seva esposa. En acabat de dinar, la Bess tingué el desig d’un gelat i per satisfer el seu desig l’Olé hagué de remar fins a l’altra riba per a comprar-ne un. Malgrat l’esforç, l’Olé arribà exhaust i amb el gelat desfet. De la seva frustració sorgí el propòsit de construir un motor, portàtil i adaptable a diferents embarcacions que alliberés l’home de remar.

Motonàutica – Powerboat inshore Zaragoza , Open 45 minuts Tardor Zaragoza. Embarcació catamarà de motor nº 206 navegant en competició. col. Jordi Maseras. 65194F MMB

 

Fa unes setmanes es feia públic que Bombardier Recreational Product va decidir deixar de fabricar els motors Evinrude, tancant així una etapa d’una important fita en la indústria de la nàutica.

Embarcació nº 18 Renato Molinari, Motor Evinrude V8 Formula 1 Categoria OZ motor preparat sense limitació de cilindrada. Col. Jordi Maseras 70561F MMB

 

En el nostre homenatge a Evinrude, compartim la trajectòria d’aquesta marca, escrita per Angels Farré,  amb una selecció de fotografies de les nostres col·leccions, que conté embarcacions propulsades per motors EvinrudeAdeu a Evinrude.

Aquestes fotografies formen part d’una interessant col·lecció fotogràfica sobre nàutica esportiva accessible en el catàleg on-line de l’MMB.

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí