Les activitats subaquàtiques, protagonistes de la revista Argo #3

  • El museu
  • 05.07.2019

Ja és al carrer el tercer número de la revista Argo, que en aquesta ocasió dedica el seu monogràfic especial a Les Activitats Subaquàtiques a Catalunya, amb quatre articles que repassen la història, els protagonistes i l’actualitat del món del submarinisme i de l’arqueologia subaquàtica a casa nostra. Així, agrupats sota la monografia “As de Guia“, hi trobareu els articles “Les activitats subaquàtiques a Catalunya. Més de 70 anys sota l’aigua“, una entrevista a Mercedes Vilanova, catedràtica emèrita de història contemporània a la UB i la primera dona en obtenir el títol de submarinista a Espanya l’any 1955. Completen la monografia el reportatges “L’arqueologia subaquàtica a Catalunya” i  “El busseig històric. Preservar, estudiar i difondre el patrimoni subaquàtic“.

La revista centra també la seva mirada a l’emergència climàtica als mars i oceans a través del reportatge “Un planeta amb l’aigua al coll“, que es completa amb una entrevista a Agustín Sánchez-Arcilla, catedràtic d’enginyeria civil i ambiental a la UPC i director del Laboratori d’Enginyeria Marítima. També destaca un article sobre la col·lecció de fotografies de Josep Coté (1894-1960), músic i fotògraf  a bord del transatlàntic Marquès de Comillas, rebuda recentment en donació a l’MMB. També inclou una entrevista a Mercè Tatjer, historiadora i experta en difusió del patrimoni industrial de la ciutat, que ens parla sobre la història del barri de la Barceloneta.

Com a continguts destacats, Argo #3 també es fa ressò de la commemoració del bicentenari del naixement de Narcís Monturiol, que tant va contribuir a la navegació submarina, i de la commemoració dels 90 anys de la construcció del vaixell Ciutat Badalona, que tant estimem i amb el qual el pailebot Santa Eulàlia comparteix nombroses singladures al litoral català.

Aquest número de la revista Argo, capçalera editada pel Museu Marítim com a eina de difusió de la cultura i el patrimoni marítims al públic en general, ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana Activitats Subaquatiques FECDAS, la Facultat de Nàutica de Barcelona FNB, i  la Federació Catalana de Vela.

Esperem que gaudiu d’aquesta publicació!

Per més informació i subscripcions cliqueu aquest enllaç

 

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí