LA COPA AMÈRICA A BARCELONA, TEMA CENTRAL DE LA REVISTA ARGO #12

  • El museu
  • 12.01.2024

El Museu Marítim de Barcelona publica un nou número de la revista Argo.

En aquesta ocasió, la gran protagonista és l’arribada de la Copa Amèrica a Barcelona. La 37a edició d’aquesta competició esportiva se celebrarà entre l’agost i l’octubre del 2024. En aquest número de la revista Argo descobrim la seva història i l’evolució tecnològica de les embarcacions. També celebrem l’estrena de la categoria femenina, la Woman’s America’s Cup, que tindrà lloc per primer cop a Barcelona.

Pel que fa a la resta de continguts, destaquem  el reportatge sobre la Policia Marítima i l’entrevista a Joana Costa Benaiges, veu i memòria del Serrallo de Tarragona.

Podeu adquirir aquest nou número de la revista ARGO, als punts de venda habituals. També us podeu subscriure a la revista i rebre-la directament a casa vostra.

RESUM DE CONTINGUTS

a continuació, us fem un resum dels continguts que trobareu en aquest nou número.

ARGOS
La teranyina Paca torna a l’Escala
El Museu de l’Anxova i la Sal de l’Escala ha recuperat i restaurat la Paca, l’última barca de teranyina destinada a la captura del peix blau que es va construir en fusta a les Drassanes de l’Escala.
Per Lurdes Boix , Mariona Font i Jaume Badias

ULL DE BOU
Els mossos es fan a la mar
Els 580 km de litoral català, les instal·lacions portuàries de Catalunya i les aigües continentals conformen el camp d’acció de la Policia Marítima, una nova unitat dels Mossos d’Esquadra creada fa poc més de tres anys.
Per Marc Ripol

GARBÍ
Vela. La classe Mini 6.50 es fa gran a Catalunya
La Fundació Barcelona Capital Nàutica, la Base Mini Barcelona i la Federació Catalana de Vela s’han aliat per consolidar Catalunya i Barcelona com un punt estratègic de la classe Mini 6.50 al sud d’Europa.
Per Jordi Ibañez (Federació Catalana de Vela)

AS DE GUIA
La Copa Amèrica femenina
Barcelona serà la seu de la primera Woman’s America’s Cup on hi participaran les millors regatistes del món.
Per Diego Yriarte

La història de la Copa Amèrica
De les goletes als voladors AC75, l’evolució de la Copa Amèrica mostra l’aposta per la tecnologia d’aquesta competició.
Per Santi Serrat

Copa Amèrica, una porta cap al Futur
Barcelona acull la tercera competició esportiva més seguida arreu del món. La ciutat intenta aprofitar-ne tant el negoci com un llegat que impulsi l’economia blava.
Per Francesc Cusí

RUMB AL PASSAT
Mercaders i navegants, senyors del mar
Les gestes militars de la Corona d’Aragó per la Mediterrània no haurien estat possibles sense l’existència d’uns mercaders i navegats que oferien raons i mitjans per justificar i mantenir aquestes campanyes.
Per Albert Estrada- Rius

ELS TRESORS DEL MUSEU
Una vinta Filipina a l’MMB
Algunes peces de les col·leccions del Museu Marítim de Barcelona tenen orígens exòtics, vinculats a les darreres restes de l’imperi colonial espanyol, singularment de Guinea i Filipines. És el cas de la vinta de Jolo.
Per: Pere Izquierdo

ENTREVISTA
Joana Costa i Benaiges
Veu, ànima i memòria del Serrallo de Tarragona. Va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2023 per tota una vida dedicada al món de la pesca.
Per Jordi Garriga

MAR ENLLÀ
THALASSA, centre del patrimoni marítim de Menorca
A Es Castell s’hi ha inaugurat un centre amb 17 embarcacions tradicionals menorquines. Thalassa parla del passat, però també del present i apunta cap a un futur respectuós amb el medi i sostenible en el temps.
Per Joan Alemany Llovera

LLOPS DE MAR
José Pérez del Rio, mestre de maquinistes navals
Professor durant quatre dècades a l’Escola Nàutica de Barcelona i autor de l’obra en vuit volums Tratado general de máquinas marinas, va esdevenir una figura cabdal per a diverses generacions professionals.
Per Víctor Farradellas

EL PANYOL
Vint -i-cinc anys de Vela llatina a Cambrils

Durant l’any 2023 el port de Cambrils ha estat l’epicentre de la celebració dels 25 anys de l‘Arjau Vela Llatina, una de les entitats deganes dedicades a la recuperació del patrimoni marítim a la costa catalana de Ponent.
Per Gerard Martí Estrada

LA XARXA
Quan jugar no té edat
Els museus estan en contínua transformació sempre cercant narratives i experiències innovadores. Molts d’ells recorren a la ludificació per crear experiències més atractives per als visitants. .
Per Blanca Giribet i Lluïsa Prieto

ROSA DELS VENTS.
Notícies i agenda d’activitats

DEL MAR A LA TAULA
El canvi climàtic al nostre plat

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí