El pailebot Santa Eulàlia, a la festa Orígens

  • El museu
  • 11.10.2019

El pailebot Santa Eulàlia estarà present aquest cap de setmana a la III Festa dels Orígens de La Ràpita, a Sant Carles de la Ràpita, en commemoració del passat mariner, pagès i ramader d’aquesta població ebrenca.

El Santa Eulàlia estarà amarat al Moll Comercial de Sant Carles de la Ràpita. Serà visitable gratuïtament durant tot el cap de setmana.

La benvinguda del pailebot al port de Sant Carles de la Ràpita, divendres 11 d’octubre a les 18.00 hores, forma part dels actes que obriran la festa dels Orígens. Tres dies de celebració que permetran fer aflorar, un any més, la realitat econòmica i social rapitenca dels inicis del segle XX. El pailebot, vaixell destinat al transport de mercaderies – sal, taronges, cereales…- per la Mediterrània, forma part de la memòria de la població, que encara recorda veure’l a port i navegar enfront la costa rapitenca.

Dissabte 12 d’octubre a les 19.00 hores tindrà lloc la presentació de la revista Argo al Museu de la Mar de l’Ebre. Acte seguit se celebrarà una conferència el centenari de la Confraria de Pescadors Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, a càrrec de Josep Pitarch.

Més informació de la III Festa dels Orígens AQUI

Una part del fons que financen les actuacions subvencionades prové de cabals que atorga la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí