6 anys del Mar&Memòria

  • El museu
  • 28.08.2023

El setembre del 2017, amb l’activitat Històries de vaixells vàrem iniciar el projecte Mar&Memòria, amb el que obrim les nostres portes  a persones malaltes d’Alzheimer i els seus familiars o cuidadors. Des d’aleshores el projecte ha anat creixent amb més de 12 activitats realitzades on hi han participat 515 persones.

En aquests 6 anys, el projecte s’ha consolidat i ens hem afermat en oferir experiències que busquen incentivar les emocions, els records i estimular la parla i el riure, així com connectar-nos amb les vivències personals que tots tenim.

Durant la pandèmia, no ens vam oblidar d’estar al seu costat i vam organitzar activitats on-line amb el Centre de Dia de l’Associació de Familiars de persones amb Alzheimer de Barcelona.

Les activitats de Mar&Memòria treballen amb el patrimoni marítim, les col·leccions i les exposicions de l’MMB, amb el propòsit d’establir vincles amb les vivències i  la cultura marítima.

I tan important com el relat de les activitats, és buscar que les persones participants es trobin còmodes, evitant molèsties com els sorolls, propiciant estimular els sentits amb objectes que puguin tocar i olorar i usant tècniques interactives que propiciïn la participació activa de les persones participants.

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí