GUIA PER AVALUAR EL DISSENY DE LES ACTIVITATS EDUCATIVES PATRIMONIALS

  • Educació
  • 19.11.2018

La Guia per avaluar el disseny de les activitats educatives patrimonials, elaborada per la CoP Patrimoni i Escola de la qual l’MMB ha format part, és el resultat del treball  d’un grup de 21 educadores i educadors de centres educatius i patrimonials amb volutat de comptar amb una eina d’avaluació del disseny de les activitats educatives de centres patrimonials en funció del marc competencial. El grup ha volgut traslladar les reflexions de les escoles en transformació a la realitat dels museus i centres patrimonials per afavorir el procés d’aprenentatge de l’alumnat.

La guia està al servei de tots els equipaments patrimonials que vulguin saber si les seves activitats s’adeqüen al marc competencial, quines són les seves fortaleses i també les debilitats en aquest aspecte, per poder millorar la seva pràctica educativa.  Aquesta consisteix en  una rúbrica d’indicadors que serveix per analitzar cadascun dels ítems que hem de tenir en compte a l’hora de dissenyar una activitat. Com a complement de la rúbrica i per tal de facilitar la recollida de resultats, la guia disposa d’una fitxa en format Excel descarregable, que permet introduir les dades de l’avaluació i obtenir uns gràfics que ajuden, com una fotografia, a situar-se respecte a l’estat de cada activitat avaluada.

Per poder fer-ne un bon ús, la guia explica les bases teòriques i el procés que s’ha portat a terme per elaborar-la. Finalment, cal advertir que no s’ha d’utilitzar com a eina per adjudicar una qualificació, sinó com a recurs per obrir un debat dins de l’equip educatiu que permeti, mitjançant la reflexió en l’acció, l’autoformació dels seus membres.

La guia està en procès de millora continua. Així doncs, agrairem els vostres comentaris i suggeriments dirigits a l’adreça de correu electrònic coppatrimoniescola@gmail.com, on també atendrem els vostres dubtes.

Descarrega’t la guia

 

  • segueix-nos

  • web mmb

  • subscriu-te!

    al butlletí