Vides a bord d’un transatlàntic

Cicle Amb sucre o sense. Converses de cafè i museu

Informació Pràctica
Vides a bord d’un transatlàntic

Del 26 de gener a 30 de març , el cicle "Amb sucre o sense" us proposa una visita guiada a diferents museus de la ciutat amb l'objectiu de compartir, a més a més, un espai de cafè per seguir conversant.

Al Museu Marítim parlarem de "Vides a bord d'un transatlàntic"

A finals del segle XIX, la navegació a vapor despertava fascinació: s’obria la possibilitat d’emigrar i començar una nova vida, o de gaudir d’una nova modalitat de viatjar i deixar-se veure a bord de naus majestuoses on la tecnologia i el glamour eren el gran reclam. Però, com era realment la vida a bord d’aquests vaixells que generaven tanta admiració?

Visita guiada de la mà de la nostra conservadora Inma González que ens descobreix algunes de les peces que s'inclouen en l'exposició "Catalunya mar enllà", per posteriorment mantenir una conversa sobre el tema mentre ens prenem un cafè.

 

Calendari d'activitats del cicle Amb sucre o sense


♦26 de gener: Museu Nacional d’Art de Catalunya

Parlem d’art: posant el gènere en qüestió

A partir de l'observació atenta d’una tria d’obres de la col·lecció, reflexionarem sobre el paper de les dones al llarg de la Història de l’Art i el present.


♦2 de febrer: Museu d’Arqueologia de Catalunya

El fil de la història

Els objectes del museu han tingut una vida molt llarga i ens la volen explicar. Amb ells recorrerem el fil invisible que ens vincula amb el passat.

 

♦9 de febrer: Museu Marítim de Barcelona

Vides a bord d’un transatlàntic

A finals del segle XIX, navegar en un transatlàntic permetia començar una nova vida o bé gaudir del plaer de viatjar en naus majestuoses... Com era la vida a bord?

 

♦16 de febrer: Fundació Joan Miró

Visita-conversa "Parlem de Miró"

Una conversa relaxada per les sales d’exposició amb l’obra de Joan Miró per referent. De quines obres parlarem? Vosaltres trieu, nosaltres us acompanyem. 


♦23 de febrer: Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Records revolucionaris i hippies per estimar l’art contemporani

Cartells de propaganda republicans, murs d'aïllament durant el Franquisme, àcid i ciutats de plàstic a la Eivissa d'inicis dels anys setanta. Passejarem per alguns dels episodis més revolucionaris que han transformat les pràctiques artístiques al llarg del segle, dialogant amb les obres de la Col·lecció i preparant finalment una conversa per a esbrinar que roman en nosaltres d'aquell esperit dissident.

 

♦2 de marçMuseu Picasso

La Barcelona de Picasso (i la teva!)

Picasso va dir de Barcelona: "allà és on vaig saber fins on podia arribar..." Parlarem de la ciutat que va inspirar a l'artista i de les seves vivències -i les pròpies-, a través de l'art.

 

♦9 de març: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Exposició La màscara mai menteix

Es pot explicar la història del nostre temps a partir d’un símbol tan important com la màscara? A la visita descobrirem una història subterrània del darrer segle i mig d’una màscara que s’infiltra dins del paisatge polític i social.

 

♦16 de març:Museu de Ciències Naturals de Barcelona

(In)visibles i (o)cultes

Per què no coneixem científiques cèlebres? Podem parlar de patriarcat en el món de la ciència?  Us proposem visitar l’exposició ‘(In)visibles i (o)cultes’ de la mà de la seva comissària, Mireia Alcaine. Tot seguit, ens posarem còmodes per seguir estirant el fil de 24 dones científiques que la història ha fet invisibles.


♦23 de març: Recinte Modernista de Sant Pau

La medicina a la Barcelona dels anys 20

Com era l’activitat mèdica ara fa cent anys? Passegem per l’antic Hospital de Sant Pau per conèixer com aquest espai tan inspirador va veure néixer la medicina moderna.

 

♦30 de mar: Jardí Botànic de Barcelona

Més que abelles

És cert que sense abelles s’acabaria la vida? Quin és el seu paper en el nostre planeta? Us convidem a visitar l’exposició ‘Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc’ amb l’acompanyament de la seva comissària, la biòloga Berta Caballero. 

Data

  • 09/02/2022

Horaris

  • De 16:00 a 17:30

Lloc

  • Naus de les Drassanes (naus 5, 6 i 7)

Preu

  • 5.00 € General

Adreçat a

Tots els publics

Idiomes

Català

Places

20 Places

Crèdits

  • OrganitzadorMMB Area d'Educació i Activitats