Recull d’imatges de dones que viuen de la mar


Informació Pràctica
Recull d’imatges de dones que viuen de la mar

Teniu imatges, sigui antigues o actuals, de dones treballant a la mar? 

A principi del 2018 l'MMB va iniciar el projecte Dona’m la mar amb l'objectiu de reflexionar com s’explica la mar, i de quina manera s'ha narrat la presència de la dona, per tal de reorientar la narrativa del Museu des d’una posició més equilibrada des del punt de vista de gènere. La mar s’ha considerat sempre un espai de treball masculí i la feina que hi han fet les dones ha estat sistemàticament invisibilitzada. 

Un dels reptes principals és aconseguir documentació que evidenciï el treball, habitual però silenciat que des de sempre les dones han fet a la mar, motiu pel qual cerquem fotografies que ho documentin. Busquem tota mena de fotografies que evidenciïn la tasca professional, remunerada o no, de les dones al mar: pescadores, navegants, xarxaires, etc. 

Ens interessen tant les imatges antigues com les actuals, en paper o en format digital. Des del Museu Marítim es farà difusió de les imatges a través de les xarxes socials, i per commemorar el Dia de la Dona Treballadora s'inaugurarà una exposició amb una selecció de totes les imatges rebudes, l'any 2019.

Consulteu aquí les bases de participació. Podeu enviar les imatges al correu electrònic informacio@mmb.cat

Moltes gràcies per col·laborar en aquest projecte!

Data

  • De novembre de 2018 a febrer de 2019

Lloc

Adreçat a

Tots els publics

Crèdits

  • OrganitzadorMuseu Marítim de Barcelona