Petites històries, grans dones

Museus amb ulls de dona

Informació Pràctica
Petites històries, grans dones

Si us agrada que us expliquin contes, aquesta és la vostra! Del 4 al 19 de març, nou museus catalans us convidem al cicle de “Petites històries, grans dones”, on podreu descobrir la vida de dones rellevants de la cultura, la ciència, l’esport i les arts... a  través d’un espectacle de conta-contes teatralitzat.

En aquesta edició, el Museu Marítim de Barcelona presenta la biòloga marina i investigadora -ara ja jubilada-, Iosune Uriz, que ens acompanyarà durant l’activitat.

Iosune de 73 anys, ha dedicat  més de 45 anys a la recerca en el camp de les esponges, al Centre d'Estudis Avançats de Blanes. Els seus companys de feina la defineixen com a una investigadora incansable i vital. Va ser la primera dona en fer servir un escafandre individual al nostre país... Tota una vida dedicada al mar. T’hi apuntes?

Comparteix amb nosaltres la teva experiència a #PetitesHistoriesGransDones 

Dades tècniques 

4 de març a les 12 hores

Durada de l’activitat: 60 minuts

Adreçada a públic familiar amb nenes i nens a partir de 5 anys

Activitat gratuïta

 Calendari

Aquest cicle abasta 9 sessions a 9 museus.

Dissabte 4 de març 12h. Museu Marítim de Barcelona. Sessió dedicada a la biòloga marina i investigadora Iosune Uriz (Estella, Navarra, 1949).

Dissabte 4 de març 17h. Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sessió dedicada a Roser Bru, pintora i gravadora nascuda a Catalunya i nacionalitzada xilena, considerada una de les artistes visuals més importants del segle XX a Llatinoamèrica.

Diumenge 5 de març 12h. Museu d’Arqueologia de Catalunya. Sessió dedicada a Jeanne Baret, aventurera i botànica. Primera dona en fer la volta al món.

Dissabte 11 de març 12 h. Museus d'Esplugues de Llobregat. Sessió dedicada a l’aquitecte Carme Pinós, una de les tres úniques dones Premio Nacional de Arquitectura.

Dissabte 11 de març 17 h. Fundació Joan Miró. Sessió dedicada a Paola Pivi, artista milanesa establerta a Alaska, qui s'ha guanyat el reconeixement internacional pels seus projectes.

Diumenge 12 de març 12 h. Museu d'Història de Catalunya. Sessió dedicada a Tecla Sala Miralpeix (Roda de Ter el 1886), empresària tèxtil i benefactora considerada una de les tres dones catalanes contemporànies més importants.

Dissabte 18 de març 12 h. Museu del Disseny de Barcelona. Sessió dedicada a Marina Salazar, artista, dissenyadora i fundadora de No Queda Tinte.

Dissabte 18 de març 17h. Museu Picasso. Sessió dedicada a Maria Picasso López, mare del conegut artista.

Diumenge 19 de març 12 h. Museu de Ciències Naturals de Barcelona.  Sessió dedicada a Anna Omedes Regàs,    biòloga i doctora en Comportament Animal per la University College of Wales del Regne Unit, i que ser directora del museu.

Cal consultar els webs dels Museus per reservar l’activitat amb antelació.

Activitat gratuïta amb aforament limitat

 Museus col·laboradors

Museu Marítim de Barcelona, Fundació Joan Miró, Museu de Ciències Naturals de Barcelona, Museu d'Història de Catalunya, Museu del Disseny de Barcelona, Museu d'Arqueologia, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Museus d'Esplugues de Llobregat, Museu Picasso.

Activitat gratuïta. Places limitades.

Reserva AQUÍ la teva plaça

Data

  • 04/03/2023

Horaris

  • De 12:00 a 14:00

Lloc

Preu

  • Gratuït
  • Gratuït

Adreçat a

Famílies

Idiomes

Català

Places

150 Places

Crèdits

  • OrganitzadorMuseu Marítim de Barcelona