Petites històries, grans dones

Contes sobre dones singulars

Informació Pràctica
Petites històries, grans dones

El Museu Marítim de Barcelona, junt amb set museus més de la ciutat, organitzen set sessions  de contacontes amb el títol “Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones”. Al llarg de set setmanes, cadascun dels museus oferirà una activitat de conta-contes amb dues dones vinculades a la naturalesa, col·leccions o contingut d’aquell equipament com a protagonistes. Es tracta d’una iniciativa conjunta dels set museus vinculada al Dia de la Dona i adreçada al públic familiar, infants a partir de 5 anys, i que tindrà lloc del 16 de febrer al 30 de març de 2019.  

En cada sessió la formadora en oratòria Ïo Valls narrarà a les nenes i els nens dos contes curts sobre la vida de dues dones relacionades amb els àmbits particulars de cada museu, mentre la il·lustradora Àfrica Fanlo il·lustrarà cada conte sobre paper en directe, mentre es projecta sobre pantalla el seu dibuix. Els contes són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso ideades expressament per aquesta activitat.  Les sessions són gratuites amb aforament limitat, els dissabtes de 17.00 a 18.00 h.

Sessions previstes:

Dissabte 16 de febrer al Museu Picasso. Sessió dedicada a María Blanchard i Fernande Olivier, dues dones valentes, cada una a la seva manera. Una va lluitar per la seva creativitat i l’altra per la seva llibertat. Ambdues provenien de mons on una dona no podia triar el seu futur, i elles ho van fer.  Entrada lliure fins a completar aforament. (Sala d’actes. Accés per Plaça Sabartés, 1).

Dissabte 23 de febrer al Museu del Disseny de Barcelona. Amb Ana Mir i Mercedes Azúa. La imaginació de l’Ana Mir l’ha portada a dissenyar objectes, al disseny d’interiors o al comissariat d’exposicions sempre amb un toc d’humor. La Mercedes Azúa és dissenyadora gràfica i autora de la imatge corporativa de grans museus i entitats i ensenya l’ofici a l’escola Eina. Entrada lliure fins a completar aforament. No cal reserva prèvia.

Dissabte 2 de març al Museu d’Arqueologia de Catalunya. Sessió dedicada a Glòria Trias i Aurora Martín. Activitat gratuïta amb aforament limitat. Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 93 423 21 49.

Dissabte 9  de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sessió dedicada a Anna Alcubierre (Vic, 1972), reconeguda escenògrafa i dissenyadora d’exposicions, i a l'artista Mari Chordà (Amposta, 1942), eclèctica protagonista del moviment feminista català que investiga la representació pictòrica de la dona i els estereotips que l'envolten. Activitat gratuïta amb aforament limitat.

Dissabte 16 de març al Museu Marítim de Barcelona. Sessió dedicada a Irene Bescós, (Barcelona, 1976, estibadora al Port de Barcelona), i Cristina Caparrós (Barcelona, 1969, armadora del Moll de pescadors del Port de Barcelona i empresària). Entrada lliure fins a completar aforament.

Dissabte 23 de març a la Fundació Miró. Sessió dedicada a l’arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi (Roma, 1645 - São Paolo, 1992) i a Martina Millà (Barcelona, 1965) historiadora de l’art i responsable de programació i projectes de la Fundació Joan Miró. Activitat gratuïta amb aforament limitat. Inscripció al web de la Fundació.

Dissabte 30 de març al Museu de Ciències Naturals. Sessió dedicada a Hypatia, matemàtica, filòsofa i astrònoma (Alexandria, s. IV-V); i a Montse Colell, psicòloga, etòloga i primatòloga que serà present. Activitat gratuïta amb aforament limitat.


Activitat coorganitzada per la Fundació Joan Miró, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Picasso.

Data

  • Dissabte 16 de març, de 17 a 18 h. Sala Gran

Lloc

Adreçat a

Famílies

Informació de reserves

Activitat gratuïta amb aforament limitat

Idiomes

Català