Petites històries, grans dones

Museus amb ulls de dones

Informació Pràctica
Petites històries, grans dones

Si us agrada que us expliquin contes, aquesta és la vostra! Del 8 al 16 de març, nou museus catalans us presentem una nova col·lecció de vídeocontes que posen en valor a dones rellevants de la cultura, la ciència, l’esport i les arts.

Connecteu-vos al canal Youtube de Petites Històries Grans Dones, i cada dia, a partir de les 18 h, us explicarem, d’una manera lúdica i entretinguda, la història de dones amb una biografia d’allò més interessant. 

Programació:

Dilluns 8 de març, a les 18 h. Museu de Ciències Naturals de Barcelona 
Vídeo conte dedicat a Mara Dierssen Sotos, neurobiòloga, investigadora i professora Universitària càntabra especialista en Síndrome de Down, establerta a Catalunya.

Dimarts 9 de març, a les 18 h. Museus d'Esplugues de Llobregat
Vídeoconte dedicat a Barbaformosa (Isabel Barba Formosa), mestra i ceramista catalana que ha treballat la simetria i l'asimetria en les seves creacions.

Dimecres 10 de març, a les 18 h. Museu d'Història de Catalunya
Vídeoconte dedicat a Gueraula de Codines, guaridora del segle XIV de gran prestigi a la seva època a qui l’Església acusà de cometre bruixeria. Finalment va aconseguir permís per practicar la medicina.

Dijous 11 de març, a les 18 h. Museu Nacional d’Art de Catalunya
Vídeoconte dedicat a Kati Horna, fotògrafa hongaresa que va treballar com a foto-reportera durant la Guerra Civil espanyola.

Divendres 12 de març, a les 18 h. Museu d’Arqueologia de Catalunya
Vídeoconte dedicat a Mary Leakey, qui va descobrir les petjades més antigues de les que es té registre fins ara d'homínids que van caminar alçats.

Dissabte 13 de març, a les 18 h. Museu Picasso
Vídeo conte dedicat a Jacqueline Picasso, col·laboradora infatigable i última dona de Picasso, va ser la musa d’entre totes les muses del pintor.

Diumenge 14 de març, a les 18 hores. Museu Marítim de Barcelona
Vídeoconte dedicat a Samantha Davies, navegant oceànica compromesa amb la lluita contra les malalties infantils del cor que ha participat en la regata de volta al món a vela Vendée Globe 2020.  Us presentem la Samantha Davies


Dilluns 15 de març, a les 18 hores. Museu del Disseny
Vídeoconte dedicat a Pilar Villuendas, dissenyadora gràfica pionera tant en estudiar en les escoles de disseny gràfic com a esdevenir professional d’un sector majoritàriament masculí. 

Dimarts 16 de març, a les 18 hores. Fundació Joan Miró
Vídeoconte dedicat a Adelita Lobo, gestora cultural, secretaria i tresorera d’ADLAN i responsable de l’arxiu.  

Data

  • Del 08/03/2021
  • al 16/03/2021

Horaris

  • De 18:00 a 18:15

Lloc

Preu

  • Gratuït

Adreçat a

Famílies

Idiomes

Català

Crèdits

  • OrganitzadorMuseu Marítim de Barcelona