Petites històries, grans dones

Museus amb ulls de dona

Informació Pràctica
Petites històries, grans dones

Al llarg de cinc setmanes, nou museus oferim una activitat de conta-contes amb la dona com a protagonista. Es tracta d’una iniciativa vinculada al Dia de la Dona i adreçada al públic familiar, infants a partir de 5 anys, i que té lloc de l'1 al 29 de març.

L’activitat és gratuïta amb aforament limitat i està prevista tots els dissabtes i diumenges del mes de març. 

Dissabtes, en sessions de 17 a 18 h, i diumenges en sessions d'11.30 a 12.30 h. 

A cada sessió, es posarà en valor la tasca duta a terme per una dona vinculada a cadascún dels equipaments participants.

Programació:

Diumenge 1 març. Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Sessió dedicada a la canadenca Biruté Galdikas, l’experta més important en el comportament dels orangutans.

Dissabte 7 de març . Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sessió dedicada a la fotògrafa Colita, que ha realitzat nombroses fotografies a artistes i cantants catalans de la nova cançó, i és considerada una de les millors retratistes especialitzades en aquest gènere.

Diumenge 8 de març. Museu d’Arqueologia de Catalunya. Sessió dedicada a l’arqueòloga Adela Ramon Lligué.

Dissabte 14  de març. Museu Marítim de Barcelona. Sessió dedicada a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib durant part del segle XVIII. SESSIÓ AJORNADA A NOVA DATA (PENDENT DE FIXAR)

Diumenge 15 de març. Museu Picasso. Sessió dedicada a Gertrude Stein, escriptora i col·leccionista d’art modern.

Dissabte 21 de març. Museu del Disseny. Sessió dedicada a Carolina Montagne, una de les modistes més prestigioses del s. XIX i principis del XX a Catalunya i pionera del comerç del vestit de luxe.

Diumenge 22 de març. Museu d’Esplugues de Llobregat. Sessió dedicada a la ceramista  Angelina Alós.

Dissabte 28 de març. Fundació Joan Miró. Sessió dedicada a Nalini Malani, artista de la Índia, Premi Joan Miró 2019, que presenta l’exposició No em sents a la Fundació.

Diumenge 29 de març. Museu d’Història de Catalunya. Sessió dedicada a la Roser Rosés, que va ser enviada a la URSS quan tenia 12 anys per allunyar-la de la Guerra Civil però hi va trobar les misèries de l’exili i la duresa de la II Guerra Mundial. Podrem conèixer-la en persona.


Activitat coorganitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona;  el Museu Nacional d’Art de Catalunya; el Museu d’Arqueologia de Catalunya,  el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso; el Museu del Disseny de Barcelona; els Museus d’Esplugues de Llobregat; la Fundació Joan Miró i el Museu d’Història de Catalunya.

Data

  • Tots els dissabtes i diumenges de març. Dissabtes de 17 a 18 h i diumenges, d'11.30 a 12.30h

Lloc

  • 14 de març de 2020 Grada Major (nau 4)

Adreçat a

Famílies

Informació de reserves

Activitat gratuïta d'entrada lliure

Idiomes

Català

Crèdits

  • OrganitzadorMuseu Marítim de Barcelona