El peix a les cuines del món

500 aniversari de la primera navegació a donar la volta a la Terra

Informació Pràctica

ATENCIÓ: Places exhaurides

El peix a les cuines del món

Entre el 10 d’agost de 1519 i el 8 de setembre de 1522 una expedició marítima capitanejada primer per Fernâo de Magalhâes i després per Juan Sebastián Elcano, va donar la primera volta al món en vaixell. El que se’n diu la primera circumnavegació.

Ara es compleixen 500 anys d’aquella gesta marítima. Per aquest motiu, el Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la revista Cuina, la cooperativa Cap a mar del peix de la Barceloneta i la D.O. Penedès organitzem un cicle de sopars gastronòmics per donar a conèixer el peix a les cuines del món.

Degustarem especialitats de països on Magalhâes i Elcano van passar i altres que no, però la commemoració d’aquests 500 anys és només un pretext per donar a conèixer el bo i millor de les cuines més representatives de tot el món. Començarem amb la cuina de Portugal, el país que va veure néixer Fernâo de Magalhâes i acabarem amb Andalusia, d’on va sortir i on va acabar l’expedició. Entremig passarem per Brasil, Argentina, Japó, Xina, Filipines i Àfrica.

El cicle dedicat a les cuines del món dona continuïtat a una línia d’activitats de divulgació gastronòmica sobre la cuina del peix i la cuina del mar en general, que el Museu Marítim de Barcelona va iniciar anys enrere. Amb un triple objectiu. En primer lloc, donar suport al projecte social i formatiu que la cooperativa Norai porta a terme en el restaurant del Museu. 

Les sessions programades són les següents:

27 de febrer. Portugal, amb la cuinera Leonor Castro Pinto, de “A casa portuguesa”. El menú serà el següent:

Entrant
Cloïsses “A bulhâo pato” (cloïsses saltejades i aromatitzades amb all, coriandre i suc de llimona)

Primer plat
Crema de moniato amb menta

Plat principal
Bacallà amb nata

Postres
Babà de camell
Pastís de galeta i cafè
Pastisset de Belem

26 de març. Brasil, amb el cuiner Rafael Vertamatti. SESSIÓ AJORNADA FINS A NOU AVÍS

29 d’abril. Argentina, amb el cuiner Ezequiel Devoto, del restaurant “Olivos. Comida y vinos”.

28 de maig. Japó, restaurant “Sakura Ya”.

18 de juny. Xina, restaurant pendent de concretar.

23 de juliol. Filipines, amb la cuinera Laila Bazham, del restaurant “Hawker 45”.

29 d’octubre, Àfrica, restaurant pendent de concretar.

26 de novembre, Andalusia, amb la cuinera Melissa Herrera, del restaurant “Valmas”.


Data

  • Del 27/02/2020
  • al 26/11/2020

Horaris

  • De 21:00 a 23:00

Lloc

  • Restaurant

Preu

  • 30.00 €

Adreçat a

Tots els publics

Informació de reserves

Reserves al restaurant Norai: 666 91 99 98

Idiomes

Català

Places

100 Places

Crèdits

  • Col·laboradorRestaurant Norai Raval SCCL