El peix a la cuina Mediterrània

Cicle de sopars Norai

Informació Pràctica
El peix a la cuina Mediterrània

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa “Cap a mar”, la revista Cuina i la D.O. Penedès, posa en marxa un nou cicle de propostes gastronòmiques. Amb el títol de “El peix a la cuina mediterrània”, hem programat sis sopars, cadascun d’ells dedicat a la gastronomia d’un país o d’una ciutat de la riba del mar Mediterrani.

La paraula Mediterrani ve del llatí «Mar Medi Terraneum», que vol dir mar entre dues terres. Lluny de distanciar els diferents pobles que es troben a les seves ribes, el Mediterrani actua com a nexe d’unió de totes aquestes cultures. La gastronomia no n’ha quedat al marge i cada poble ha adaptat als seus gustos els productes propis de la dieta mediterrània.

A través d’aquest cicle de sopars viatjarem pels diferents territoris banyats pel «Mare Nostrum», descobrint sabors que alhora ens seran familiars i estranys.

Degustarem la fusió dels productes de proximitat i temporada, moltes vegades oblidats en els nostres dies, amb les receptes dels nostres veïns.  

El calendari d’aquest cicle és el següent:
-28 de febrer.  Comencem amb Venècia, coincidint amb l'època de carnavals. Al vídeo de sota hi veureu el Maurizio de Vei, xef del restaurant Bacaro, cuinant amb els joves aprenents del restaurant Norai la recepta de “Sarde in saor” o sardines en “saor”,  l’aperitiu del sopar.
-28 de març. Seguim amb Grècia, bressol de la cultura mediterrània.
-25 d’abril. Passem cap al sud del nostre mar i ens fixarem en la cuina del Marroc.
-30 de maig. Arribem a Andalusia, on el peix fregit té tanta presència a la cuina. 
-27 de juny. Continuem amb la cuina de Cambrils coincidint amb la festa de Sant Pere.

Propera cita:
-25 de juliol. Acabem el cicle de cuina a Marsella, França, coincidint amb la revetlla de Sant Jaume.
El plat principal serà una bullabesa de sardina. El vi serà el Xarel·lo, del celler Castell de Pujades.
Una recepta ideada i cuinada pel Norai.

Cada sopar compta amb l’assessorament i la direcció d’un cuiner especialista en la gastronomia del territori. 
Tots els sopars tenen lloc al Restaurant Norai. Cal fer reserva prèvia directament a Norai.

CONTINGUTS

Data

  • Del 28/02/2019
  • al 25/07/2019

Horaris

  • De 21:00 a 23:00

Lloc

  • Restaurant

Preu

  • 30.00 €

Adreçat a

Tots els publics

Informació de reserves

Reserves al Restaurant Norai a reserves@norai.org o bé al telèfon 666919998

Idiomes

Català