El pailebot Santa Eulàlia a la V Festa de la Mar de Catalunya

Arenys i Sant Pol de Mar

Informació Pràctica
El pailebot Santa Eulàlia a la V Festa de la Mar de Catalunya

El pailebot Santa Eulàlia i el llaüt Lola participen en la V Festa de la Mar, que té lloc al Port d’Arenys de Mar del 25 de maig al 2 de juny. El Santa Eulàlia, veler tradicional emblemàtic de la col·lecció a l’aigua del Museu Marítim de Barcelona, i el llaüt Lola participen en les navegacions conjuntes previstes durant el cap de setmana  de l’1 i el 2 de juny. Dissabte i diumenge a la tarda el Santa Eulàlia ofereix jornada de portes obertes gratuïtes. 

La Festa de la Mar és una trobada d'embarcacions tradicionals catalanes i de promoció de la cultura i el patrimoni marítim i fluvial que cada dos anys convoca la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial (FCCPMF) a través d’alguna de les seves entitats membres.

El programa d’activitats preveu embarcar des dels molls del Port d’Arenys per visitar la platja de Sant Pol i ofereix activitats entorn a la vela d’esbarjo a tots els públics. La Festa permet donar visibilitat a la vela d’esbarjo clàssica i fa especial atenció al patí de vela, origen de la vela lleugera a la Mediterrània. Una ocasió per retrobar les arrels de la pesca amb la vela llatina i també la navegació clàssica de la marina que comunicava la nostra costa i feia les Amèriques. Organitzat per les associacions A Tot Drap de Sant Pol de Mar, El Moll d’Arenys de Mar,  i la FCCPMF.

Les activitats són gratuïtes. Més información en aquest enllaç 

Programa previst:

Dissabte 1 de juny
10h: Desfilada de tripulacions (Pl. Lloveras / Pl. de l’Església. Arenys)
12h: Desfilada d’embarcacions i navegada conjunta a Sant Pol de Mar. Amb la participació del pailebot Santa Eulàlia i el llaüt Lola.
14h: Treta de les barques petites a la platja.  (Platja de les Barques. Sant Pol de Mar). Amb la participació del llaüt Lola.
17h a 21h: Activitats lúdiques al moll d´Arenys (cançó, tastets cuina, bateigs de mar, etc.).
17h a 21h: Visites gratuïtes al pailebot Santa Eulàlia al Port d’Arenys de Mar
19.30 h: Conversa i debat amb entitats de patrimoni marítim (Sant Pol)

Diumenge 2 de juny
11:30h: Desfilada d’embarcacions i navegada conjunta davant d’Arenys de Mar. Amb la participació del pailebot Santa Eulàlia i el llaüt Lola.
12h: Batejos de mar i activitats a terra (Moll d’Arenys)
10h a 14:30h: Visites gratuïtes al pailebot Santa Eulàlia al Port d’Arenys de Mar

Data

  • 31 de maig i 1 i 2 de juny de 2019

Lloc

  • Pailebot Santa Eulalia

Adreçat a

Famílies