Celebrem el Dia mundial dels mars i oceans

Activitats en família per aprendre jugant

Informació Pràctica
Celebrem el Dia mundial dels mars i oceans

Dia mundial dels mars i oceans 2020

El Museu Marítim de Barcelona s’afegeix a la celebració del Dia mundial dels mars i oceans, el proper 8 de juny, amb l’objectiu de contribuir a la divulgació de la riquesa dels ecosistemes marins i fomentar la preservació del litoral i el medi marí. És per això que el Museu ofereix dues activitats adreçades al públic familiar per descobrir, a través del joc i la lectura, els paisatges marins i la fauna marina que hi viu, així com accions que podem fer per tal de protegir la riquesa marina. La proposta del Museu també ofereix una ocasió per conèixer la tasca que desenvolupen els científics a bord dels vaixells oceanogràfics. Coincidint també amb el Dia mundial dels mars i oceans el Museu Marítim participa en el webinar Una Mar de canvis. Recomanacions per a una gestió sostenible del medi marí i costaner, organitzat per la Generalitat de Catalunya.


Explorem els mars i els oceans 
A través d’un joc interactiu en línia us convidem a conèixer més a fons el mar,  els seus hàbitats i els éssers que hi habiten. Quins paisatges hi ha al fons del mar i qui hi viu? Quina tasca duu a bord dels vaixells oceanogràfics? Què podem fer per tal d’ajudar la preservació dels mars i oceans? Amb l’ajuda i acompanyament del Nico podreu posar a prova els vostres coneixements sobre els mars i oceans i demostrat tot el que sabeu!

CLICA AQUÍ PER JUGAR!  

Especial Patapum
El Museu Marítim dediquem el nou número de la publicació infantil “Patapum” als mars i oceans. Podeu rebre gratuïtament aquesta publicació a casa vostra inscrivint-vos en aquest enllaç. En motiu del Dia mundial dels mars i oceans també us el podeu descarregar en PDF.

CLICA AQUÍ PER DESCARREGAR-TE EL PATAPUM NÚM 8


Webinar Una Mar de canvis. Recomanacions per a una gestió sostenible del medi marí i costaner
Organitzat per la Generalitat de Catalunya. Té lloc el dilluns, 8 de juny de 2020, de 16.00 a 18.00h. Cal inscripció prèvia a bit.ly/Mardecanvis
CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA PREVIST


Col·laboració amb l'Institut Eduard Fontserè de l'Hospitalet de Llobregat
L'Institut Eduard Fontserè proposa una presentació en línia per conèixer millor la vida al medi marí. Durant el curs escolar, les propostes treballades conjuntament entre el Museu Marítim de Barcelona i l’institut Eduard Fontserè de l’Hospitalet de Llobregat han servit d’inspiració per a l’elaboració d’una presentació que recull com “la tripulació” del centre, formada per 450 alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius, i els seus 49 docents, han convertit l’Institut en un tros de mar, al bell mig de la ciutat.

CLICA AQUÍ PER SABER-NE MÉS


Data

  • Del 28/05/2020
  • al 30/06/2020

Horaris

  • De 08:00 a 12:00

Lloc

Adreçat a

Famílies

Idiomes

Català

Crèdits

  • Col·laboradorAjuntament de Barcelona