• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Qui som  > Responsabilitat social

Responsabilitat Social

La responsabilitat social del Museu Marítim de Barcelona respon a la necessitat de cobrir el seu compromís amb la societat. És per això que integra en el seu comportament i funcionament aquelles bones pràctiques que la converteixen en una institució transparent i responsable des d’un punt de vista social.

El Museu respon així a les necessitats de la societat actual, en el sentit de ser una entitat que conserva, gestiona i difon la cultura i el patrimoni, alhora que aspira a estar integrada en la comunitat que l’envolta. És una institució partícip amb la societat civil, que aporta cohesió i convivència i esdevé un centre d’accés real per a tots els ciutadans, sense cap mena de discriminació. 
 
La responsabilitat social es tradueix en accions promogudes pel Museu i en d’altres que comporten la col·laboració i cooperació amb institucions, entitats i associacions que comparteixen el mateix mòbil. Es tracta de promoure iniciatives que donen oportunitats a la cohesió social i a la convivència dins del territori on es troba la institució. Un altre objectiu del Museu és la seva responsabilitat social corporativa, a la qual dóna suport recolzant a institucions, entitats i associacions que formen part de la vida cultural i social de Barcelona.
 
Els valors de responsabilitat social sobre els quals treballa el Museu són:
  • Un museu de proximitat al seu entorn més immediat, el barri del Raval.
  • Un museu vinculat a la seva ciutat.
  • Un museu accessible, sense barreres per motius de discapacitat.
  • Un museu social i solidari.
Museu de proximitat

El Museu assumeix els seus compromisos amb el seu entorn més immediat, que és el barri del Raval i el districte de Ciutat Vella. Es tracta de la part més antiga de la ciutat de Barcelona des d’un punt de vista històric, i també del territori on es concentra la població amb menys poder adquisitiu i es generen més tensions i conflictes estructurals, relacionals i socials. Com a conseqüència d’aquesta realitat, el Museu estableix llaços de proximitat amb aquest entorn per contribuir a millorar la cohesió social i la convivència.

Museu vinculat a la ciutat

El Museu participa en els esdeveniments i actes festius més arrelats a la vida ciutadana. La seva voluntat és col·laborar amb totes aquelles activitats que formen part de la vida cultural i social de Barcelona.

Museu accessible

L’accés a la cultura és un dels drets fonamentals de les persones, però per a què es faci realitat no es pot tractar a tots els col•lectius d’una manera homogènia. En aquest sentit, el Museu treballa per ser una entitat adaptada a les persones amb discapacitat i que totes puguin accedir al seu patrimoni marítim i a les activitats que organitza.

Museu social i solidari

El Museu vol fer evident el seu compromís amb la societat, sobretot amb aquells temes més problemàtics i conflictius. Aquesta voluntat es tradueix en la signatura d’acords i en la col·laboració activa amb altres institucions públiques i organitzacions que desenvolupen treballs en aquest sentit. 
 

QUI SOM