• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies


L'MMB millora la seva accessibilitat amb dues maquetes tàctils
29/11/2017

El Museu Marítim de Barcelona ha introduït millores a l’exposició Drassanes i Galeres, per facilitar la visita a les persones amb discapacitat visual. Es tracta de la incorporació de dues maquetes de la Galera Reial de Joan d’Àustria.
 
Les maquetes s’han dut a terme gràcies a la col·laboració de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, de l’Ajuntament de Barcelona. La producció de les maquetes ha anat a càrrec d’Elies Torres, que l’any 2008 ja va fer les dues maquetes tàctils de l’edifici de les Drassanes Reials i de la secció de les naus gòtiques. El projecte d’interpretació tàctil de la Galera Reial ha comptat amb l’assessorament de Maria-José Anía, experta en el disseny per a tothom aplicat a l’àmbit museístic.
 
La primera de les maquetes tàctils de la Galera Reial està construïda a escala: 1/50, amb mides 116 x 16 cm. Es tracta una peça volumètrica per comprendre el disseny global de l’embarcació, les dimensions del conjunt i, sobretot, les proporcions entre una gran eslora i una reduïda mànega. Aquesta maqueta de la Galera es representa navegant damunt la superfície del mar, per aconseguir estabilitat evitant estructures de suport, i facilitar alhora la comprensió a través del tacte. 
 
La segona maqueta es tracta d’un tall transversal de la Galera, i està construïda a escala 1/25, amb mides 40 cm d’alt (la quaderna) x 32 d’ample, i el rem fa 57 cm de llarg. Aquesta peça complementa la comprensió de la maqueta anterior i, sobretot, permet entendre la forma de la quilla i les dimensions del rem.
 
Amb aquestes dues noves maquetes, el Museu Marítim de Barcelona millora l’accés a l’exposició Drassanes i Galeres, que ja comptava amb dos models tàctils del conjunt arquitectònic de les Drassanes Reials de Barcelona i lletra en macrocaràcters. Tanmateix, cal recordar que el Museu integra de forma habitual en el seu programa d’activitats visites guiades especialment dirigides a les persones amb discapacitat visual i altres discapacitats, per facilitar la visita a aquests col·lectius. 
 

Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS