• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies


Guanyador del XXI Premi Literari Nostromo
26/10/2017

Ahir al vespre es va fer lliurament del XXI Premi Literari Nostromo: l’Aventura Marítima i del XIV Premi Infantil  Juvenil, en un acte celebrat al Museu Marítim de Barcelona.

Les obres guanyadores d’aquest guardó de literatura marítima van ser:

El XXIè Premi Literari Nostromo va ser per Visibilidad Cero, de Fernando de Cea Velasco.
XIVè Premi Infantil – Juvenil ha sigut per Les Illes Formigues, de Xavier Toll. L’obra finalista, ha sigut El meu gran somni, d’Ona Mestre.
 
L’obra de Fernando de Cea Velasco és una novel·la d'aventures que es desenvolupa en un entorn marítim. La història narra dos viatges amb vaixell en dos fils temporals diferents que acabaran convergint: un, des del passat, l’any 1993, narrat en primera persona a bord d'una goleta on se suposa que va morir el pare del protagonista; i un altre en l'actualitat, en un veler, narrat en tercera persona, des del punt de vista de Marcos (el personatge principal) i de Nicole, la seva parella. Ells dos intenten descobrir el misteri que embolica  la goleta i el principal dubte: és viu el pare de Marcos?
 
La novel·la està escrita en clau d'aventures, i fa referència als clàssics de la literatura marítima, a Joseph Conrad, a Herman Melville, i especialment a Jack London i a Robert Louis Stevenson.
 
El Premi Literari Nostromo consisteix en una dotació econòmica de 6.000€ i la publicació de l’obra a càrrec de l’Editorial Juventud. Per la seva banda, el guanyador de l’XIV Premi Literari Infantil - Juvenil rebrà un curs de vela al Centre Municipal de Vela (Port Olímpic). Tant el primer com el segon guanyador d’aquesta categoria rebran un passi familiar per a Las Golondrinas d’un any de durada.
 
L’edició d’enguany ha estat dedicada a l’escriptora i catedràtica de la Universitat Autònoma de Barcelona Carme Riera, qui es va donar a conèixer el 1975 amb Te deix, amor, la mar com a penyora. Entre les seves novel·les, destaquen Dins el darrer blau, Cap al cel obert, La meitat de l’ànima, L’estiu de l’anglès, Amb ulls americans, Natura quasi morta i Temps d’innocència. Les darreres paraules ha estat guanyadora del Premi BBVA Sant Joan 2016.
 
El lliurament del Premi Literari Nostromo L’Aventura Marítima va comptar amb la presència de l’homenatjada, l’escriptora Carme Riera, del director general del Museu Marítim de Barcelona, Roger Marcet; el president de l’Associació d’Amics Nostromo, Agustín Montori; el director general de l’Editorial Juventud, Lluís Zendrera; el gerent de Sirenas, S.A. “Las Golondrinas”, Manel Roca, i la presidenta del jurat del Premi Literari Nostromo i sotsdirectora de l’MMB, Elvira Mata. A més, van assistir a l’acte els representants de les diferents entitats promotores del premi com de la Federació Catalana de Vela, l’Autoritat Portuària de Barcelona, Corporació de Pràctics de Barcelona i la companyia Grimaldi.
 

Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS