• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018Estem a   Inici  >  Notícies i novetats  >  Notícies

Caseta maquinilla Sant Pol


Caseta maquinilla Sant Pol
Declaració de bé cultural d’interès local la caseta de la maquinilla de varar barques de la platja de Sant Pol
15/06/2012

El passat 28 de maig, en sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, es va acordar la declaració de bé cultural d’interès local la caseta de la maquinilla situada a la platja de les barques.

La caseta de la maquinilla de Sant Pol de Mar es va posar en funcionament el 14 d’abril de 1932. Fins el 1980 va prestar servei als pescadors professionals, i a partir d’aquesta data fins el 2007, va ser utilitzat pels pescadors amateurs i pels propietaris de llaguts patrimonials.

El seu interès des del punt de vista patrimonial és representar la mecanització de la feina tradicional del paler, que amb animals (bous en aquest cas) s’ocupava de la feina de treure les barques a la platja. L’arribada d’aquesta màquina representa l’adaptació de l’ofici a aquest procés de tecnificació, donat que el mateix paler va adquirir la maquinària i va modernitzar el servei.

Aquest conjunt de maquinària i caseta va ser objecte d’una restauració que s’emmarca dins del projecte integral de recuperació de la platja de Pescadors de Sant Pol, que s’està desenvolupant en virtut d’un conveni de col·laboració subscrit entre l’Ajuntament de Sant Pol de Mar, el Consorci de les Drassanes Reials i Museu Marítim de Barcelona i l’associació “A tot drap”, amb el suport de la Diputació de Barcelona. La inauguració del conjunt restaurat va tenir lloc el 19 d’agost de 2007.En el cas concret de la “maquinilla” de varar barques va registrada en el Catàleg de Patrimoni Cultural Català com a bé moble d’interès local.


Compartir:
NOTÍCIES I NOVETATS