• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposició semipermanentDrassanes i galeres
Drassanes i galeres
(30/03/2017 - 31/12/2020)

Naus de les Drassanes
Vídeo promocional

Audioguia disponible en català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, rus i xinès. Inclosa en el preu de l'entrada. L'audioguia porta incorporat el sistema de bucle magnètic.

L’MMB us presenta una exposició que recorre la història de la relació de Barcelona amb el mar des de l’expansió catalanoaragonesa per la Mediterrània, transportant el visitant a l’època d’esplendor de les galeres i l’edifici de les Drassanes.

La història de les Drassanes Reials de Barcelona  va lligada a l’evolució de la ciutat de Barcelona i al desenvolupament de la corona d’Aragó vers la Mediterrània. Tot i que Barcelona disposa d’unes drassanes des de l’Alta Edat Mitjana, el discurs expositiu comença a finals de 1282, quan Pere II El Gran torna a Barcelona després d’una expedició per la Mediterrània. Aquí neix una narració que portarà el visitant a recórrer la història de les Drassanes Reials, una infraestructura que el Rei vol que faci de Barcelona una de les grans ciutats de la Mediterrània, a l’alçada de Gènova o Venècia.

El domini de la Mediterrània és fonamental per assolir aquest objectiu i les galeres són l’eina per aconseguir-ho. Uns poderosos i impressionants vaixells de guerra que van senyorejar a la Mediterrània durant l’època d’esplendor de la marina catalana (S.XIII-XV). Continguts interactius i audiovisuals permetran al visitant viure l’experiència dels oficis de la construcció i la navegació de les galeres i els grans conflictes de la Mediterrània.

L’espai expositiu de Drassanes i galeres inclou un recorregut emmarcat en una escenografia amb forma de galera en construcció, dos nous miradors a la Galera i el mausoleu romà descobert en les darreres intervencions arqueològiques de l’edifici (2010 - 2012). S’exposen peces de les col·leccions de l’MMB, incloent peces pertanyents a la història de les Drassanes Reials, models de l’edifici i diferents models de galeres. Unes animacions audiovisuals introdueixen els visitants a la Barcelona del S.XIII i els grans conflictes bèl·lics a la Mediterrània protagonitzats per galeres. Aquestes projeccions es combinen amb elements interactius que permeten als visitant conèixer el procés de construcció de les galeres i la vida a bord de manera dinàmica i experiencial. Uns simuladors de rems instal·lats a l’exposició permeten, per exemple, provar la força dels visitants i viure de primera mà l’esforç que representava vogar un rem real de galera.

El Museu Marítim de Barcelona es defineix, amb aquesta exposició, com un nou model de museu que trenca amb la idea d’una museografia permanent, sense renunciar a desenvolupar un discurs de llarg termini. A partir d’una sèrie d’exposicions temàtiques, que posen en valor i en context les seves col·leccions, l’MMB es vol situar com a centre de referència sobre la cultura marítima i la relació de Catalunya amb la Mediterrània.

Paral·lelament a l’exposició, el Museu ha previst un programa d’activitats adreçades al públic infantil i adult que inclou tallers i itineraris guiats per la ciutat, entre d’altres propostes.[+info]


Imprimir

Compartir:
Jangada
Mostra d'embarcacions
(02/01/2017 - 31/12/2018)

Mostra de diverses embarcacions que formen part de la important i nombrosa col·lecció que conserva el Museu. En aquesta exposició es pot veure una representació de barques de treball vinculades al món de la pesca, com són sardinals i palangreres, entre d’altres, o del món de la vela esportiva, com és el cas del balandre Ondine, el Flying Dutchman, l’Optimist, l’snipe Toñete, o una important representació del patí de vela català, entre d’altres. Cal destacar les embarcacions de procedència no catalana, com és la jangada, embarcació tradicional del nord del Brasil, i el caiuc, canoa de fons pla construïda a partir d’un tronc d’arbre.

[+info]


Imprimir

Compartir:

7 vaixells, 7 històries
(11/06/2015 - 31/12/2018)

Naus de les Drassanes

L'MMB us presenta aquesta exposició semipermanent sobre històries de vaixells on podeu veure exposats alguns dels models de vaixell més destacats del Museu, des de navilis fins a portacontenidors, així com objectes diversos del fons del Museu, com ara atles i cartes nàutiques, instruments de navegació, canons, elements per facilitar l’estiba de les mercaderies, gravats, exvots, armes, documents, etc.

Res simbolitza millor les aventures marítimes que la imatge del vaixell. En totes les èpoques i a tots els mars els vaixells han estat els instruments que han permès l’ésser humà comerciar, viatjar, descobrir, lluitar i ara també gaudir. Els vaixells són màquines però tenen personalitat, tenen nom i tenen el seu caràcter, com pot assegurar qualsevol navegant. El vaixell és un vehicle però al mateix temps és un contenidor, de coses i de persones, però també de vivències, d’històries i de mites. Un contenidor que anima a descobrir el desconegut, com els contenidors d’aquesta exposició.

Us convidem a navegar per diverses narracions utilitzant diferents vaixells com a grans protagonistes, triant entre moltes possibilitats set grans temes universals que conformen els diferents àmbits de la mostra: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic. Esperem que gaudiu d’aquestes set històries. [+info]


Imprimir

Compartir:EXPOSICIONS