• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals 
Exposicions actuals
 


EcoSistema Mecànic Marí
(28/03/2018 - 27/05/2018)

Instal·lació d’escultures cinètiques de l’artista Pakito Sarruga. Una invitació a observar i a captar com l’obra va canviant, convidant a l’espectador a moure’s, perquè cada perspectiva visual aporta una informació diferent de l’obra.

Pakito Gutiérrez és el creador de Sarruga Producions, companyia de teatre de carrer des de 1994. Els seus espectacles destaquen per l’originalitat de grans peces mecàniques que s’inspiren en la natura o en animals de la mitologia fantàstica.

L'objectiu de l’exposició és demostrar com als ecosistemes hi ha organismes interdependents que comparteixen el mateix hàbitat, i com, al mateix temps, se solen formar una sèrie de cadenes que mostren la interdependència dels organismes dins l'ecosistema.
 

[+info]


Imprimir

Compartir:
Gotes d'arxiu
Gotes d'Arxiu
(14/03/2018 - 18/05/2018)

Vestíbul. Accés gratuït

Us presentem una nova edició de Gotes d'Arxiu, la número 30, dedicada al pailebot Santa Eulàlia en el centenari de la seva construcció
.

En el marc de les activitats per celebrar el centenari del pailebot Santa Eulàlia, us oferim una aproximació històrica al pailebot. Podreu veure documents originals de l'embarcació així com documents gràfics que mostren els canvis visibles que ha patit al llarg del temps. Aquesta edició es troba estretamenta relacionada amb el fons d'arxiu Sayremar, que és el nom que tenia el pailebot quan l'MMB el va adquirir.

[+info]


Imprimir

Compartir:
Camins de ronda
Camins de ronda
(25/01/2018 - 03/06/2018)


Exposició que ens apropa al paisatge marítim cultural català, als camins de ronda i els seus usos al llarg de la història. El terme “fer ronda” significava antigament l’acció de recórrer els carrers d’una població o els diferents departaments d’una fortificació, procurant impedir els atacs i mantenint l’ordre. En origen s’anomenaven “camins de ronda” els que recorrien l’interior de la muralla d’una vila però, més endavant, també es va utilitzar aquest terme amb els camins per vigilar la costa i el mar. Aquests darrers ens regalen bonics paisatges i un patrimoni del nostre litoral plens d’història, i ens permeten esbrinar els seus secrets tot caminant sense presses.

La mostra viatjarà posteriorment pels centres adscrits a la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, que treballa amb la voluntat de promoure la protecció i salvaguarda del patrimoni marítim, promovent el seu estudi i contribuint a la seva difusió i sensibilització.

Aquesta exposició compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


[+info]


Imprimir

Compartir:
Port,territori de frontera
Port, territori de frontera
(25/01/2018 - 25/09/2018)

Aquesta exposició vol donar a conèixer el port com un lloc on Barcelona hi abocava tot allò que volia amagar. I al mateix temps, un indret que ha permès l’entrada a la ciutat de nous productes i noves idees vingudes d’arreu del món.

La mostra, estructurada en deu àmbits, parla dels diferents barris portuaris al llarg de quasi cent anys: del 1900 al 1992. L'exposició arrenca amb els pinxos de la costa i sota Montjuïc (1901-1910), i fa un viatge cronològic per diferents indrets de l'entorn del port de la ciutat, fins arribar a la transformació olímpica iniciada en els 80 i que s'allarga fins al 1999. Exposició produïda per l'MMB i comissariada per Xavier Theros.

L'exposició compta amb recursos tàctils i informació en macro caràcter i braille per a persones amb discapacitat visual.


[+info]


Imprimir

Compartir:
Objectes insòlits
Objectes insòlits
(02/01/2018 - 31/12/2018)

Vestíbul. Accés gratuït

El Museu Marítim de Barcelona ofereix als visitants una nova visió sobre les seves col·leccions, sota el títol Objectes insòlits. Amb una mostra que periòdicament s’anirà renovant, l’MMB exposarà entre deu i quinze peces de les seves col·leccions que rarament es mostren al públic. La mostra recull peces curioses amb valor o interès lligat a la tradició popular, a la història de la navegació o a un fet curiós.


[+info]


Imprimir

Compartir:EXPOSICIONS