• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
       
1
5
6
7
8
11
12
13
14
15
20
21
22
 
Setembre 2017


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals 
Exposicions actuals
 

Gats & Port
Gats & Port
(21/07/2017 - 01/10/2017)

Vestíbul. Accés gratuït

Us animem a descobrir la vida dels gats al Port de Barcelona. D’un entorn aparentment hostil, on el ciment mana sobre la natura, un grup de gats n’ha fet la seva llar. Són els habitants de les 21 colònies de gats del Port de Barcelona. Un petit miracle que ha pogut produir-se gràcies a la feina voluntària de l’associació per a la protecció dels animals Barcelona Gat i Gos, i a la col·laboració de l’Autoritat Portuària de Barcelona.

L’entitat portuària ha volgut compartir amb nosaltres una visió: que mantenir controlats i cuidats els gats que viuen dins d’un territori és possible i és positiu per als animals. El fet que els gats siguin esterilitzats (per mantenir estable la població), controlats sanitàriament i alimentats amb pinso sec, es tradueix en uns exemplars sans i bells que conviuen harmònicament amb les persones i l’entorn, i el fan més ric.[+info]


Imprimir

Compartir:
Snipe
Snipe. Origen, present i futur
(11/07/2017 - 25/09/2017)

L’snipe va ser dissenyat per William Crosby (EUA) l’any 1931 amb la idea de crear una petita embarcació de regates que es pogués transportar fàcilment en un remolc, i és la classe més antiga de vela lleugera que hi ha al món de la vela. Des dels seus orígens, va adquirir una gran popularitat, perquè a mitjan aquell any ja se n’havien comptabilitzat 150 models construïts, i el 1936 va arribar a ser la classe d’embarcació amb més presència repartida per tot el món.

Aquest èxit assolit entre els amants de la navegació a vela va propiciar ben aviat la fundació de la SCIRA (Snipe Class International Racing Association), amb seu a San Diego, que vetlla per la puresa de l’essència de l’snipe, mantenint l'activitat i homologant drassanes.

Es tracta d’una embarcació extraordinàriament longeva, i no és estrany trobar en campionats internacionals snipes de vint o trenta anys que conserven intactes les seves possibilitats de victòria.

Les característiques d’aquest vaixell permeten tripulacions de totes les edats i d’ambdós sexes, i fan que sigui una classe eminentment social sense deixar de ser fortament competitiva, fet que permet que el Campionat del Món Absolut el pugui guanyar tant un màster (Augie Díaz el 2004 i el 2005), com un juvenil (Tomás Hornos el 2007).
 

[+info]


Imprimir

Compartir:
Titanic the reconstruction
Titanic the reconstruction
(06/04/2017 - 01/10/2017)

Naus de les Drassanes

Compra d'entrades anticipada

L'MMB us presenta l’exposició Titanic the reconstruction, que té com a eix central el model més gran construït al món de l’anomenat “buc dels somnis”, a escala 1/30.

12 metres de longitud, 4,5 metres d’amplada i 3,9 metres de puntal són les dimensions del gran model del Titànic que s’ha construït entre Castelló d’Empúries i Granada. Una construcció que s’ha allargat durant 3 anys, gairebé tant com la construcció del buc original. El principal atractiu d’aquesta reconstrucció és el fet que la banda d’estribord està oberta i permet veure els interiors del Titànic amb un nivell inèdit de detalls. Els visitants poden fer un recorregut complet per la nau des de les cabines de passatgers de diferents classes fins a la sala de màquines.

Tot i l’espectacularitat de la reconstrucció, les històries humanes de la tragèdia del Titànic són les protagonistes de la seva llegenda. A l’exposició, els visitants poden conèixer històries com la d’Isidor i Ida Straus, propietaris dels magatzems Macy’s de Nova York, que van decidir esperar junts la mort en dues hamaques a la coberta del Titànic. Gràcies a un documental amb imatges originals i inèdites fins al moment, els mateixos supervivents ens acosten als esdeveniments ocorreguts ara fa ja 105 anys a les aigües de l’Atlàntic.

Titanic the reconstruction, a més, permet als visitants contemplar peces originals com instruments musicals, vestits de gala, eines o una caixa com les que viatjaven a la bodega de la nau. També s’hi pot descobrir la rèplica de la Cabina Marconi que es trobava al Titànic i que va ser inaugurada per la princesa Elettra Marconi, filla de l’inventor. Finalment, destaca l’anomenat cotxe del Titànic, un model Brush D24/1909, que havia de viatjar a bord del transatlàntic per a la seva presentació a Europa però que finalment va arribar a bord de l’Olympic, 21 dies més tard.


 

[+info]


Imprimir

Compartir:
Miraestels
Miraestels
(23/03/2017 - 24/09/2017)

Vestíbul. Accés gratuït

L’MMB us presenta aquesta mostra que té com a peça principal l’escultura flotant de Robert Llimós que homenatja al poeta Joan Brossa.

Robert Llimós és un pintor i escultor barceloní amb una dilatada carrera i una extensa obra que gaudeix de reconeixemet internacional. El seu treball desprèn un encant primitiu, una seguretat feta de certeses. I exhala una poesia commovedora i valenta.

L’origen de l’escultura flotant són una col·lecció de poesies de Brossa que ell va batejar com a Saltamartí. Brossa la defineix al primer poema del llibre com una analogia entre l’objecte i «el poble» d’una lucidesa i un humor fora d’òrbita.

Saltamartí

Ninot
que porta un
pes a la base i que,
desviat de la seva posició
vertical, es torna a posar
dret.
El poble.

Brossa

Per a més informació
www.miraestels.com

[+info]


Imprimir

Compartir:
A la vora de la mar
A la vora de la mar. Instruments musicals a la Mediterrània
(16/03/2017 - 25/09/2017)

Espai Mirador. Accés gratuït

L'MMB inaugura l’exposició A la vora de la mar, comissariada per Oriol Rossinyol, musicòleg. La mostra vol fer una mirada a la música que ha acompanyat l’activitat humana de les cultures mediterrànies. La diversitat de pobles que durant segles ha envoltat aquestes aigües ha anat teixint un ric entramat artístic i cultural que es vol reflectir a l’exposició.

Si parlem de les cultures a l’entorn d’un mar, no podem oblidar que ell és el gresol on han nascut i s’han desenvolupat. Els vaixells estaran presents a l’exposició com a missatgers infatigables de l’art dels sons i de les tecnologies necessàries per crear-los.

L’exposició es divideix en tres espais. El primer és la introducció i ens explica el coneixement compartit de les cultures a la vora de la mar. Està constituït per un audiovisual que a través del so i la imatge ens transportarà al mar per descobrir la comunicació a través dels sons i la música.

En el segon espai es concentra el patrimoni exposat. Fins a 82 instruments musicals dels segles XVII al XXI, 58 fotografies de músics i 12 vaixells, representats amb maquetes i diorames, per posar de relleu la relació entre la música i la cultura marítima. Els instruments de percussió ens parlen del ritme, tan necessari a l’hora de vogar en les embarcacions de rem. La forma de les primeres arpes egípcies ens recorda als vaixells de l’època, amb els quals van viatjar pels diferents territoris connectats per mar igual que ho farien més tard molts altres instruments com la guitarra o l’acordió. Del vent es nodreixen tant les embarcacions de vela com alguns instruments, com els que es confeccionaven amb canyes i corns marins, materials marítims. L’exposició A la vora de la mar reuneix peces de les col·leccions de l’MMB, amb instruments musicals procedents, majoritàriament, de la col·lecció particular Música para ver i algunes peces del Museu de la Música de Barcelona.

El recorregut expositiu finalitza amb un audiovisual en què es destaca com la música ha acompanyat els diversos àmbits de l’activitat humana. Des de la vida quotidiana, com les cançons de bressol, a les diferents festes i celebracions musicals mediterrànies.

[+info]


Imprimir

Compartir:
Som l'oceà
Som l'oceà
(01/02/2017 - 31/12/2017)

Vestíbul. Accés gratuït

La manca de consciència global dels dirigents mundials s'ha tornat a fer palesa un cop més amb el drama dels refugiats. Això ha impulsat a fer una escultura col·lectiva que mostri que tots formem part d'un únic tot . S’ha triat com a motiu l'oceà, el mar de mars, les infinites gotes... la gran gota. Perquè el mar ha estat l'últim escenari on s'ha fet palesa un cop més la petitesa dels grans. Més de 1500 nens de més de 20 escoles han participat en aquesta escultura que està instal·lada en el Museu Marítim . Cada un hi aportarà un cub fet de paper plegat. Aquesta instal·lació s’ha realitzat amb La Nau Escola-Taller d’Art.

[+info]


Imprimir

Compartir:
Objectes insòlits
Objectes insòlits
(27/01/2017 - 31/12/2017)

Vestíbul. Accés gratuït

El Museu Marítim de Barcelona ofereix als visitants una nova visió sobre les seves col·leccions, sota el títol Objectes insòlits. Amb una mostra que periòdicament s’anirà renovant, l’MMB exposarà entre deu i quinze peces de les seves col·leccions que rarament es mostren al públic. La mostra recull peces curioses amb valor o interès lligat a la tradició popular, a la història de la navegació o a un fet curiós.


[+info]


Imprimir

Compartir:
LLoc: Vestíbul
Gotes d’arxiu
(01/01/2017 - 31/12/2017)

Vestíbul. Accés gratuït

Instal·lació vinculada a l’empresa Proname (Proyectos Navales del Mediterráneo, SL), una oficina tècnica d’enginyeria naval amb seu al barri de la Barceloneta que va iniciar la seva activitat l’any 1962. El seu fons empresarial destaca per la gran quantitat de plànols (més de 18.000), dels quals l’Arxiu General de l’MMB n’ha fet una selecció per a aquesta mostra. L’empresa s’encarregava des de la construcció d’embarcacions de caràcter pesquer fins a projectes de reformes, estudis d’estabilitat i d’abanderament, arquejos…

Aquest fons empresarial, de gran importància quant a arquitectura naval, té un volum de 106 metres lineals en caixes d’arxiu i 16.416 plànols. El volum més important de documentació del fons és el format per expedients tècnics de construcció i de reforma navals.

[+info]


Imprimir

Compartir:EXPOSICIONS