• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposicions temporalsAtureu el vaixell
Atureu el vaixell
(19/02/2016 - 25/09/2016)

L'MMB us presenta una nova exposició temporal: Atureu el vaixell! Els atacs a la marina mercant espanyola durant la Primera Guerra Mundial (1914-1918), una exposició que mostrarà com tot i la seva neutralitat, més de 80 vaixells mercants espanyols van ser enfonsats pels submarins alemanys, que consideraven que en transportar determinades mercaderies, ajudaven l’economia de guerra dels aliats.

L’exposició mostra objectes de la col·lecció i l’arxiu del museu, i permet conèixer obres cedides per altres museus, arxius i institucions: com el Museo Naval de Madrid, la biblioteca de la Universitat de Barcelona, el MNAC, la Filmoteca Espanyola o les imatges i vídeos cedits pel Bundesarchiv alemany, tot plegat amb l’objectiu de transmetre com era la guerra al comerç i el impacte que van tenir aquests fets en la societat de l’època.

L'exposició posa a disposició de les persones amb discapacitat visual reproduccions tàctils de les imatges més destacades que van acompanyades de la seva descripció en braille i dossiers amb els continguts de l’exposició en braille i lletra macrocaràcter. El documental mut Submarí alemany en cors, en blanc i negre, creat l’any 1939 a partir d’imatges originals de la Gran Guerra i que ha estat cedit pel Bundesarchiv alemany, incorpora una àudiodescripció que facilitarà la seva comprensió a tots els visitants, incloses les persones amb discapacitat. Els grups de persones amb discapacitat poden sol·licitar fer una visita guiada accessible al telèfon 933 429 929 o al correu electrònic
reserves@mmb.cat
Imprimir

Compartir:
EXPOSICIONS