• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
3
4
5
6
9
10
11
13
16
17
19
25
27
29
30
           
Abril 2018


Estem a   Inici  >  Exposicions

Exposicions temporals
Càmeres submarines. El repte de fotografiar sota l'aigua
(24/10/2014 - 12/04/2015)

L'MMB ha organitzat una nova exposició fotogràfica, en aquesta ocasió dedicada a la fotografia submarina i la seva evolució a partir del segle XIX.

L'exposició, dividida en sis àmbits, explica la història de la fotografia submarina i els seus personatges més destacats des del segle XIX fins als nostres dies. A més, mostra alguns dels enginys que va haver d'inventar l'home per aconseguir endinsar-se en el fons marí i els reptes que va haver de superar per poder-lo fotografiar i filmar. És la primera vegada al món que es realitza una mostra d'aquestes característiques.

Els objectes exposats, en una vuitantena de vitrines, un conjunt de 200 peces (quasi totes elles originals), procedeixen de col·leccions particulars (majoritàriament, de la col·lecció Andrés Clarós), del fons del mateix Museu Marítim i d’institucions del nostre país i de l’àmbit europeu, com ara el Musée International de la Plongée Frédéric Dumas (Sanary-sur-mer, França) Aquazoo/Löbbecke-Museum de Düsseldorf (Alemanya) i el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala i Casanova Foto.

El visitant hi podrà trobar càmeres fotogràfiques, caixes estanques, càmeres de filmar, llibres, fotografies, enginys per bussejar... Peces tan singulars i úniques, com ara la rèplica de la primera càmera de fotografia submarina (1893), de Louis Boutan; les revolucionàries càmeres Rolleimarin de Hans Hass; un exemplar de la revista National Geographic (1927), on es publica la primera fotografia subaquàtica en color; l’equip de bus utilitzat pel pioner català de la immersió submarina, Eduard Admetlla, quan va batre el rècord mundial d’immersió -100 m (1957), i les càmeres que van filmar pel·lícules com ara Le grand bleu (1988) i Titanic (1997).

En el darrer àmbit de la mostra, “Ara el protagonista ets tu. Has fet mai una foto sota l’aigua?”, s’hi exposarà un mural col·laboratiu format per un centenar d’imatges submarines, enviades pel públic arran de la convocatòria “Vols ser protagonista de la nostra propera exposició?”, endegada pel MMB durant l’estiu de 2014.

Paral·lelament a l'exposició, s'ha organitzat el
Barcelona Underwater Festival, del 29 d'octubre a l'11 de març del 2015. El programa d'activitats del Festival inclou Workshops, el II International Meeting on Vintage Underwater Cameras, un cicle de conferències sobre els pioners de la fotografia subaquàtica, una mostra de fotografies de cinema i vídeos submarins, i el Fòrum submarí, que comptarà amb tallers per a escoles i xerrades sobre medi ambient adreçats a tots els públics. 

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a:

Andrés Clarós, Enrique Dauner, Casanova Foto, Enrico Porfirione, Musée International de la Plongée Fréderic Dumas, Aquazoo/Löbbecke- Museum Düsseldorf, Frederic Malagelada, Museu de l’Anxova i de la Sal (l’Escala), FECDAS, Dani Bidaurre, Christian Pétron i Pep Parer.

Aquí podeu veure el vídeo resum de l'exposició.Imprimir

Compartir:
EXPOSICIONS