• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
   
1
2
3
4
6
7
8
9
13
14
15
16
17
22
24
27
28
         
Febrer 2017Estem a   Inici  >  Activitats

ActivitatsLa batalla de Lepant
Conferència sobre La batalla de Lepant
(20/02/2017)

El 7 d’octubre de 1571, les dues grans potències de la Mediterrània –la Monarquia Hispànica, amb la Galera Reial com a nau insígnia de la flota, i l’Imperi Otomà- es van enfrontar en una batalla naval que s’esperava que fos un cop decisiu pel vençut. Malgrat ser una victòria indiscutible del bàndol cristià, aviat la unitat dels aliats catòlics es va desfer i els otomans van reconstruir la seva flota.

Aquest és el plantejament sobre el qual versarà la conferència impartida per Àngel Casals, professor d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. A banda de les interpretacions al voltant de la victòria i la frustració per l’aparent falta de resultats de la batalla i l’ús propagandístic d’aquest esdeveniment històric tant vinculat a les Drassanes Reials, on fou construïda l’any 1598 la Galera Reial que fou la nau capitana de la batalla, i on se n’exposa una reproducció a escala 1:1.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències de la Gent Gran de l’Aula d’Extensió Universitària de Ciutat Vella, i compta amb la col·laboració de l’MMB.

Data: 20 de febrer
Hora: 17 h
Lloc: Auditori de l’MMB

Entrada lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:ACTIVITATS