• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
           
2
3
4
9
11
12
13
14
16
17
19
20
23
24
27
29
30
31
         
Maig 2016Estem a   Inici  >  Activitats

Activitats
Navegacions amb el pailebot Santa Eulàlia
(06/02/2016 - 31/08/2016)

Per tasques de reparació i manteniment, el pailebot Santa Eulàlia suspèn totes les navegacions fins a final d’any. 

El pailebot Santa Eulàlia es podrà visitar al Moll de la Fusta, el seu emplaçament habitual. 


Consulteu els horaris.

[+info]

Imprimir

Compartir:


Mar, Mort , Mans
Mar, Mort, Mans
(18/05/2016 - 30/09/2016)

El Museu Marítim de Barcelona vol sumar-se a la onada de denúncia del drama, ja desgraciadament quotidià, que escenifiquen els refugiats a la Mediterrània. Però alhora vol reivindicar el treball humanitari, sovint molt dur, que protagonitzen centenars de persones que voluntàriament, i al marge dels estaments de poder, lluiten per tendir una mà, salvar vides i recollir el testimoni de les restes del naufragi.

La costa Mediterrània, i concretament la de Lampedusa i Lesbos, és el paisatge més incendiari de la vergonya d'aquesta crisi humanitària; tal i com ho són sempre les tanques de Ceuta i Melilla, o les que ara s'aixequen arreu d'Europa.

Però també són l'escenari de la cara més positiva d'aquesta crisi. Un gran focus de llum en el mar de la tragèdia. Una illa de sentit comú dins Europa, on no es deixen portar pels discursos alarmistes, sinó que passen a l'acció, en busca de solucions als problemes de les persones que es juguen la vida al mar, fugint   de la guerra i de la fam.

D'aquests sentiments de vergonya davant la ineficàcia política, però també d'orgull davant l'acció d'ajuda directa a les persones, neix aquest projecte format per diferents mostres expositives, instal·lacions i activitats al voltant d'aquest centre d'interès. Un espai on qüestionar-nos, on buscar respostes i compartir iniciatives.

La mostra inclou i en fa de fil conductor de tot un seguit d'exposicions derivades
:

Persones que salven persones
Vaixells d'ones, de sal i de mar
Refugiats, l'odissea cap a Europa

Conseqüències del Llevant
Lesbos
Peces biennals.

[+info]

Imprimir


Compartir:


19 Jornades DEAC
CONJUGAR PARTICIPAR: 19 jornades DEAC
(25/05/2016 - 27/05/2016)

Sota el títol CONJUGAR PARTICIPAR presentem les 19 Jornades DEAC, organitzades pel Museu Marítim de Barcelona destinades a professionals que treballen en o per als Departaments d'Educació i Acció Cultural dels museus espanyols. Les jornades s'organitzen cada dos anys en un museu diferent.
 
L'objectiu de les jornades és debatre, intercanviar i reflexionar a l’entorn de la funció educativa i social dels museus. Plantegem aquestes jornades com una baula més de la cadena que hem anat construint al llarg de les diferents edicions dels DEAC.
 
Les 19 Jornades en tres eixos temàtics, al voltant de la participació dels diversos agents, que pensem que aborden molt directament les preocupacions actuals dels DEAC.
 
Si voleu més informació sobre aquestes jornades, us convidem a consultar el web creat per a l’esdeveniment. 19deac.cat
 
Dates: 25, 26 i 27 de maig de 2016
Preu de les jornades: 110€
Preu de les jornades amb el sopar del 26 de maig: 135€

Inscripció 

[+info]

Imprimir


Compartir:


Club de lectura
Club de lectura MMB
(28/05/2016)

La Biblioteca de l'MMB organitza un club de lectura amb l'objectiu d'apropar la cultura marítima a través de la literatura. Els assistents posen en comú idees i impressions sobre un llibre amb la intenció de gaudir d'una activitat dinàmica, participativa i enriquidora. 

La propera sessió:


28 de maig. Por el mar de cortés, de John Steinbeck.

Hora: de 17.30h a 19h
Lloc: Biblioteca
Activitat gratuïta. Si us interessa participar contacteu a
busquetsfr@mmb.cat

[+info]

Imprimir


Compartir:


Taller de mar
Taller de mar 2016
(28/05/2016 - 04/06/2016)

Sovint, quan sortim a la mar amb els coneixements adquirits per obtenir una titulació nàutica, ens trobem al timó mancats de recursos que només la pràctica proporciona.

El Taller de mar pretén recollir coneixements, consells i experiències nascuts de la mateixa pràctica de la navegació, de vells navegants. El curs és impartit per gent de mar amb moltes milles fetes i té per objectiu transmetre no només consells, sinó també la passió i el respecte pel mar que molts tenim i compartim des de sempre.

Dates: 28 de maig i 4 de juny
Horari: de 10 a 14h
Preu: 75€. 25% de descompte per a estudiants i Amics del Museu Marítim de Barcelona.

Programa[+info]

Imprimir


Compartir:


De persona a persona
Taula rodona. De persona a persona
(01/06/2016)

El 1 de juny a les 19 hores, a l'auditori de l'MMB té lloc la taula rodona, De persona a persona. Diverses persones que han impulsat iniciatives solidàries fora del marc de les administracions n'explicaran els motius, com s'han desenvolupat i el valor de la solidaritat ben dirigida per assolir resultats efectius i duradors.

L'activitat està inclosa dins el projecte Mar, Mort, Mans que l’MMB organitza per denunciar el drama dels refugiats a la Mediterrània i reivindicar el treball humanitari de centenars de persones voluntàries que lluiten per tendir una mà, salvar vides i recollir el testimoni de les restes de naufragi.

Mar, Mort, Mans és un projecte format per diferents mostres expositives que tenen el mateix fil conductor i centre d’interès al voltant del drama dels refugiats de la Mediterrània.

Dia: 1 de juny
Hora: 19 hores
Lloc: auditori de l'MMB

[+info]

Imprimir

Compartir:


Intercanvi de llibres
Intercanvi de llibres
(04/06/2016 - 02/07/2016)

L'MMB a través de la seva biblioteca et proposa l'activitat Intercanvi de llibres que es realitza al pailebot Santa Eulàlia. Es tracta de portar un llibre de temàtica marítima en bon estat, escriure en un post it  el seu títol i recomanar-ho. Un cop fet això s'ha de recollir un val a canvi, i triar un llibre que t'agradi dels que trobaràs al pailebot. Si no trobes cap que t'agradi en aquell moment et donarem un val per un altre dia. Al portar un llibre per a l'intercanvi l'accés al pailebot és gratuït. L'objectiu d'aquesta acció pretèn fomentar l'intercanvi de llibres entre els usuaris, visitants i amics del museu.

Cal recordar, que el proper dissabte 4 de juny l'intercanvi de llibres a bord del pailebot Santa Eulàlia tindrà lloc al port de Badalona ja que el Santa Eulàlia participa aquell dia en la III Trobada de velers tradicionals de Badalona. És per això, que de manera excepcional no es trobarà amarrat al Moll de la Fusta com és habitual quan no navega.


Les properes cites per a l'intercanvi de llibres són: 

4 de juny
2 de juliol

[+info]

Imprimir

Compartir:


Planetari familiar
El planetari familiar
(05/06/2016 - 03/07/2016)

Si voleu conèixer les constel·lacions més importants, els planetes més brillants i com la gent de mar s’ha fixat en el cel per anar d’un port a l’altre en vaixell, us esperem a les sessions familiars del planetari digital.

Dates: primer diumenge de mes 
Sessions: a les 11.30 h i a les 12.45 h
Preu: 2,50 € infants i 4 € adults

Als documents adjunts trobareu informació detallada sobre el planetari del Museu.


Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir


Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(05/06/2016 - 18/12/2016)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:


TO KYMA
TO KYMA. Documental. Fòrum debat.
(08/06/2016)

El proper 8 de juny a les 19 hores i a l'auditori de l'MMB tindrem el visionat del documental TO KYMA, rescat a l'Egeu i el posterior debat amb l'impulsor i president de l'ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps.

L'activitat està inclosa dins el projecte de Mar, Mort, Mans que l’MMB organitza per denunciar el drama dels refugiats a la Mediterrània i reivindicar el treball humanitari de centenars de persones voluntàries que lluiten per tendir una mà, salvar vides i recollir el testimoni de les restes de naufragi.

Mar, Mort, Mans és un projecte format per diferents mostres expositives que tenen el mateix fil conductor i centre d’interès al voltant del drama dels refugiats de la Mediterrània.

Dia: 8 de juny
Hora: 19 hores
Lloc: auditori de l'MMB
Accés lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:Acadèmia Pirata
(12/06/2016 - 10/07/2016)

El pirata Puny de Ferro està preparant un viatge secret que té com a objectiu fer-se amb el tresor del qual li ha arribat a mans un vell tros de mapa que qui sap on l’ha de conduir. Però sol no pot emprendre aquesta aventura. Vols venir a fer de tripulació pirata?

Activitat per a famílies (edat mínima de participació 6 anys).
Data: segon diumenge de mes
Hora: 12.45 h
Preu: 4,50 € infants, 7 € adults

Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:Bot de vent - Taller de vaixell de joguina
(12/06/2016 - 10/07/2016)

Vine a fer el teu bot de vent, un petit vaixell que navega amb l’impuls de l’aire d’un globus. Després de construir el vaixell farem una regata amb tots els participants per veure quina és el més ràpid de tots. No t’ho perdis.

Aquest taller s'inclou dins el programa de tallers de Vaixells de joguina

Data: segon diumenge de cada mes
Hora: 11.30 h
Preu: 4,50 € per participant
Activitat per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:


Els cels de les estacions
Els cels de les estacions
(17/06/2016 - 09/12/2016)

L'MMB us continua oferint sessions dedicades als cels de les estacions. L'activitat us donarà a conèixer com és el cel de l’hemisferi nord en cada una de les estacions de l’any, com són les pluges dels cels, quines són les diverses posicions del Sol, etc. Es donaran a conèixer conceptes d’astronomia vinculats a la navegació.

Properes sessions:

El cel d'estiu. 17 de juny
El cel de tardor. 16 de setembre
El cel d'hivern. 9 de desembre

Lloc: planetari del Museu
Hora: de 19 a 21 h
Preu de cada sessió: 10 € 

Inscripcions[+info]

Imprimir


Compartir:


Tallers de navegació
Tallers de navegació
(18/06/2016 - 22/10/2016)

Us proposem uns tallers de quatre hores de durada cadascun. Tallers amb una primera part teòrica a l'aula del museu i una segona part íntegrament de navegació amb el pailebot Santa Eulàlia, que es poden fer de manera independent.

Aquests tallers tenen com a objectiu potenciar el coneixement de la navegació costanera i astronòmica, incidint en tot allò que implica navegar: coneixement del reglament i abalisament, reconeixement de marques i llums, normativa per a evitar l’abordatge, emergències a bord  o saber interpretar el  “parte meteorològic”  abans d’embarcar. 

Programació:

Les emergències al mar. Dissabte 18 de juny.
Inscripció oberta.
Navegació astronòmica i navegació d'altura. Dissabte 23 de juliol
Navegació costanera 2. Dissabte 22 d'octubre

Hora: de 12 a 13h a l'aula del MMB i de 13.30 a 16h navegació amb el
Santa Eulàlia


Preu: 30€ per taller

[+info]

Imprimir

Compartir:


Visita guiada Mar, Mort, Mans
Visita guiada a Mar, Mort, Mans. Activitat per a persones amb discapacitat visual
(18/06/2016)

Visita guiada adreçada a persones amb discapacitat visual a la mostra Mar, Mort, Mans que l’MMB ha organitzat per denunciar el drama dels refugiats a la Mediterrània i reivindicar el treball humanitari de centenars de persones voluntàries que lluiten per tendir una mà, salvar vides i recollir el testimoni de les restes de naufragi.

Mar, Mort, Mans és un projecte format per diferents mostres expositives que tenen el mateix fil conductor i centre d’interès al voltant del drama dels refugiats de la Mediterrània.

Durant la visita explicarem les diferents exposicions derivades de Mar, Mort, Mans. Es podran tocar moltes de les peces que formen part de les instal·lacions artístiques i es reflexionarà conjuntament sobre la crisi humanitària que estem vivint a Europa i el mar de tragèdiaen  que s’ha convertit el Mediterrani.

Data: 18 de juny
Hora: 10h
Lloc: Museu Marítim de Barcelona

Activitat gratuïta. Places limitades
Informació i reserves al 933 342 929 o reserves@mmb.cat


[+info]

Imprimir

Compartir:Vaixells estampats
(19/06/2016 - 17/07/2016)

Una manera de fer-te els teus vaixells és amb segells de goma, que els podràs estampar sobre la superfície que vulguis. Aquest taller té dues parts: en la primera ens farem els segells de goma de diferents tipus de bucs i de veles i, després, sobre un paper, estamparem els nostres vaixells.

Vine a fabricar-te segells de diferents tipus de bucs i de veles i fes-te la teva flota de vaixells! 

Activitat per a nens i nenes de 8 a 12 anys
Dates: tercer diumenge de cada mes
Hora: 11.30 h
Preu: 4,50 € per participant


Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:Visita guiada a l'exposició 7 vaixells, 7 històries
(19/06/2016 - 24/07/2016)

Visita guiada a l’exposició 7 vaixells, 7 històries, una exposició que mostra objectes del fons del museu i que s’articula a partir set grans vaixells que introdueixen diversos temes universals vinculats a la història de la navegació del nostre país: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic.

Data: tercer diumenge de mes 
Hora: 12.45 h
Preu: activitat gratuïta.
Reserva en taquilles en el moment de comprar l'entrada a l'exposició. Places limitades.


[+info]

Imprimir

Compartir:Viatge al fons del mar en batiscaf
(26/06/2016 - 24/07/2016)

Per conèixer el fons del mar sense mullar‑se, res millor que fer un viatge en batiscaf. Amb un conte com a fil conductor i mitjançant els diferents aparells del planetari digital del Museu, se simularà una lenta davallada per l’aigua en un batiscaf per anar veient els diferents animals que viuen en aquest hàbitat: tortugues, dofins, sardines, eriçons... Així doncs, agafeu‑vos fort, que comença el viatge!

Activitat familiar. Edat mínima recomanada 3 anys 
Dates: quart diumenge de cada mes
Hora: 11.30 h  i 12.45 h
Preu: 4 € adults; 2,50 € infants 

Compra les teves entrades

[+info]

Imprimir

Compartir:


Aula d'astronomia
Aula d'Astronomia
(15/07/2016)

Aquest any us proposem un seguit de minicursos de dues hores que porten per títol Aula d'Astronomia i consisteixen en dues sessions de dues hores al planetari del Museu.

Programació dels cursos:

Navegació astronòmica i pràctica del sextant. Dies 15 i 16 de juliol
Navegació astronòmica avançada: recta d'alçada i triangle nàutic. Dies 14 i 15 d'octubre.

Horari: de 19 a 21h
Preu: 20€ per curs

Nota: Si no s'arriba a un mínim de 15 participants s'anul·larà l'activitat.

 

 


[+info]

Imprimir

Compartir:


Instantànies 2016
Instantànies de mar- Cursos i tallers de fotografia de mar
(15/07/2016 - 06/11/2016)

El Museu Marítim de Barcelona organitza un programa de cursos i tallers de fotografia de mar, destinats al públic interessat a aprendre o millorar la tècnica i la composició de la fotografia a bord d’una embarcació, així com la relació del fotògraf amb el medi marí.

Les sessions seran impartides per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica i professor de fotografia. Les nocions teòriques es desenvoluparan en el museu. En la majoria d’aquestes activitats, les classes de mar s’impartiran a bord de dues de les embarcacions de la flota tradicional del Museu Marítim: el pailebot Santa Eulàlia i el bot de pràctics Pollux.

Les places són limitades en totes les activitats. La realització dels cursos i tallers està supeditada a un nombre mínim de participants.

Els cursos compten amb la col·laboració de Casanovafoto, la Federació Catalana de Vela i el Centre Municipal de Vela.

Programa


Curs d'iniciació a la fotografia en el medi marí per a joves. Del 27 al 30 de juny.
Inscripció oberta.

Horari: de dilluns a dijous de 10 a 14 hores.
Preu: 25 €

Curs avançat de fotografia en el medi marí. Del 14 al 16 de juliol.

Taller Quan cau la nit. Dies 8 i 9 d'octubre
Taller Barcelona desperta. 6 de novembre

[+info]

Imprimir


Compartir:


Sessió d'identificació de fotografies navals
Sessió d'identificació de fotografies navals
(04/10/2016)

Sessió d'identificació de fotografies sobre temes marítims amb experts i voluntaris de l'arxiu fotogràfic de l'MMB. Es fan 4 sessions a l'any obertes a públic especialtizat o interessat en la fotografia naval.

Aquestes sessions ajuden a identificar dades i documentar les col·leccions fotogràfiques de l'MMB, i a potenciar l'interés i coneixement de l'arxiu fotogràfic i, en general, de la fotografia marítima.

Data: 4 d'octubre i 13 de desembre de 2016
Hora: de 10 a 13h
Per participar-hi heu d' enviar un correu electrònic a: dahlts@mmb.cat

[+info]

Imprimir

Compartir:ACTIVITATS