• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
       
1
5
6
7
8
11
12
13
14
15
20
21
22
 
Setembre 2017Estem a   Inici  >  Activitats  > Puntuals

PuntualsIl·luminació de les muralles de les Drassanes
Els dissabtes les muralles de les Drassanes són blaves
(23/09/2017 - 30/12/2017)

Tots els dissabtes les muralles de les Drassanes es vesteixen de blau. Amb aquesta acció, duta a terme per l’Àrea d’Ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, es posa en valor el patrimoni arquitectònic de les muralles de les Drassanes i el portal de Santa Madrona, l’única fortificació medieval de la ciutat que s’ha conservat fins als nostres dies.

Us proposem passejar per aquest bell indret, que forma part del conjunt arquitectònic de les Drassanes de Barcelona, seu de l'MMB, i gaudir de la il·luminació del conjunt arquitectònic que personalitza el monument.

Dates: tots els dissabtes
Hora: de 21 a 24 h
Lloc: Muralles del Baluard. Avinguda del Paral·lel


[+info]

Imprimir

Compartir:


La Mercè 2017
La Mercè 2017: portes obertes
(24/09/2017 - 25/09/2017)

Per la Festa Major de Barcelona obrirem les portes dels jardins del Baluard i de l’MMB. Enguany, t'esperem els dies 24 i 25 de setembre amb jornada de portes obertes per poder passejar i conèixer l’espai enjardinat situat damunt de les muralles de les Drassanes i per visitar el munt de propostes expositives que t’ofereix el Museu. 

Ela jardins del Baluard estaran obert els dos dies d'11 a 14 h perquè pugueu passejar tranquil·lament per aquest espai exclusiu i descobrir l’única porta medieval d’accés a la ciutat que es conserva, la porta de Santa Madrona. Les exposicions temporals  es podran visitar gratuïtament (a excepció de l'exposició Titanic the reconstruction) en el seu horari habitual, de 10 a 20 h.

Data: 24 i 25 de setembre
Hora: Museu, de 10 a 19.30 h. Jardins, d'11 a 14 h
Entrada lliure

Per a més informació consulteu el web de les
Festes de la Mercè 2017


 
[+info]

Imprimir

Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(24/09/2017 - 17/12/2017)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:


Sessió d'identificació de fotografies navals
Sessió d'identificació de fotografies navals
(26/09/2017 - 15/12/2017)

Sessió d'identificació de fotografies sobre temes marítims amb experts i voluntaris de l'arxiu fotogràfic de l'MMB. Es fan 4 sessions a l'any obertes a públic especialtizat o interessat en la fotografia naval.

Aquestes sessions ajuden a identificar dades i documentar les col·leccions fotogràfiques de l'MMB, i a potenciar l'interés i coneixement de l'arxiu fotogràfic i, en general, de la fotografia marítima.

Les properes sessions són:

Data: 26 de setembre
Hora: de 10 a 12h

Data: 14 de desembre
Hora: de 17 a 19h
Per participar-hi heu d' enviar un correu electrònic a:
dahlts@mmb.cat

[+info]

Imprimir

Compartir:ACTIVITATS