• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
1
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
19
24
26
29
30
31
       
Maig 2017Estem a   Inici  >  Activitats  > Puntuals

PuntualsClub de lectura
Club de lectura MMB
(27/05/2017)

La Biblioteca de l'MMB organitza un club de lectura amb l'objectiu d'apropar la cultura marítima a través de la literatura. Els assistents posen en comú idees i impressions sobre un llibre amb la intenció de gaudir d'una activitat dinàmica, participativa i enriquidora. 

Propera sessió:


27 de maig. Novel·la d'escacs, d'Stefan Zweig. Dossier de lectura

Hora: de 17.30 a 19 h
Lloc: Biblioteca
Activitat gratuïta. Si us interessa participar contacteu a
busquetsfr@mmb.cat

Edicions anteriors del club de lectura. Consultar

[+info]

Imprimir


Compartir:


Il·luminació de les muralles de les Drassanes
Els dissabtes les muralles de les Drassanes són blaves
(27/05/2017 - 30/12/2017)

Tots els dissabtes les muralles de les Drassanes es vesteixen de blau. Amb aquesta acció, duta a terme per l’Àrea d’Ecologia, urbanisme i mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, es posa en valor el patrimoni arquitectònic de les muralles de les Drassanes i el portal de Santa Madrona, l’única fortificació medieval de la ciutat que s’ha conservat fins als nostres dies.

Us proposem passejar per aquest bell indret, que forma part del conjunt arquitectònic de les Drassanes de Barcelona, seu de l'MMB, i gaudir de la il·luminació del conjunt arquitectònic que personalitza el monument.

Dates: tots els dissabtes
Hora: de 21 a 24 h
Lloc: Muralles del Baluard. Avinguda del Paral·lel


[+info]

Imprimir

Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(28/05/2017 - 17/12/2017)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:


Presentació de llibre
El mundo del trabajo de la marina mercante española (1834-1914)
(08/06/2017)

Us convidem a la presentació del llibre El mundo del trabajo en la marina mercante española (1834-1914), escrit per Enric García Domingo. Aquesta publicació, que recull part d'una tesi doctoral, retrata la transformació soferta per part la marina mercant espanyola amb el pas de la vela al vapor. Ho fa des del punt de vist de les tripulacions, i principalment dels mariners, per observar i explicar com aquest col·lectiu divers i complex es va enfrontar i adaptar a una industrialització que va alterar formes de treball i de vida vigents des de molts segles enrere.

El llibre és una publicació de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació suport Museu Marítim i Drassanes Reials de Barcelona, dins de la col·lecció Història del treball dirigida pel Grup de recerca d’història del treball de la UB (TIG). La presentació del volum, que es farà coincidint amb les XVII Jornades TIG, reunirà l’autor de la investigació, Enric García Domingo, i els professors Cristina Borderías Mondejar, de la Universitat de Barcelona, Ángel Pascual Martínez Soto i Miguel Ángel Pérez de Perceval, de la Universidad de Murcia.

Data: dijous 8 de juny
Hora: 19 h
LLoc: auditori de l'MMB
Entrada lliure
[+info]

Imprimir

Compartir:ACTIVITATS