• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS
Estem a   Inici  >  Activitats  > Cursos, jornades i congressos

Cursos, jornades i congressosCurs els navegants i les estrelles
Cursos i tallers d'astronomia i navegació
(30/03/2014 - 19/12/2014)

El programa de cursos i jornades d’astronomia i navegació d’aquest any està integrat per tres tipus d’activitats diferents: les conferències-xerrades sobre el cel de cada estació, dos cursos d’astronomia i navegació i, com a novetat, els tallers de navegació antiga, que combinen una sessió teòrica al planetari seguida d’una de pràctica tot navegant a bord del Santa Eulàlia.

Propers cursos:


Tallers de navegació antiga. A la recerca de la longitud a bord del pailebot Santa Eulàlia. La primera sessió tindrà lloc el diumenge 11 de maig, de 10.30 a 15h. Preu: 23 €
Inscripció online

Consulteu el programa amb la informació detallada de tots els cursos als documents adjunts.
[+info]

Imprimir


Compartir:


Fotos en conserva
Fotos en conserva. Mitjans casolans per guardar les teves imatges
(26/04/2014 - 27/04/2014)

L'MMB i l’Associació Cultural Fotoconnexió organitzen aquest taller amb l’objectiu d’oferir unes primeres pautes per a la identificació i conservació de documents fotogràfics que es guarden en arxius familiars, utilitzant els materials que tots tenim a l’abast.

La metodologia del taller es desenvoluparà en diferents sessions, estructurades en quatre parts, que combinen les explicacions teòriques i les presentacions d'exemples pràctics.

Els docents -historiadors de la fotografia, gestors d’arxius fotogràfics i/o fotògrafs professionals- varien en funció de les temàtiques a impartir, ja que el que s’ha primat és l’especialització per a cadascuna de les classes. 

Data: 26 i 27 d'abril
Horari: de 10 a 14h
Lloc: Sala d'actes de l'MMB
Preu: 20 € 
Places limitades

Inscripcions online


[+info]

Imprimir

Compartir:Taller de pesca a bord d'un llaüt Menorquin Yacht 150
(26/04/2014 - 28/06/2014)

Poca gent sap que davant la costa de Barcelona quasi sempre es pesca.

Us proposem  un taller de pesca al volantí d'un matí a bord d’Es cau, un llaüt Menorquin Yacht 150 per conèixer, aprendre i gaudir la pesca d’esbarjo, amb una petita introducció final sobre la pesca al currican de costa.

Durant la sessió, un pescador professional, Toni Alavedra, us ensenyarà com preparar el volantí, quins esquers són els més adequats, com calar-lo i us ajudarà en la vostra missió: fer-vos amb un bon peix.

El tallers s'estructura en dues parts, una de teòrica d'una hora, i una part practica de tres hores de navegació i pesca que es porta a terme al litoral de Barcelona, entre el Masnou i la desembocadura del Llobregat.

Dates:
dissabte 26 d’abril; dissabte 31 de maig i dissabte 28 de juny
Horari: de 8.45 a 13.00h (es prega màxima puntualitat)
Lloc de trobada: directament a bord del Menorquin 150. Pantalà C, amarrament 31. Port Forum (c/ de la Pau n. 12; 08930 St. Adrià del Besòs).      
Preu:  80 € per persona.
Notes: 
Activitat per a 8 persones. El mínim per poder-se fer és de 5 participants.

Descarregueu-vos la informació complementària dels documents adjunts.

Inscripció online


[+info]

Imprimir


Compartir:


MMHN
IV Congrés de la Xarxa d'Història Marítima de la Mediterrània
(07/05/2014 - 09/05/2014)

L’objectiu principal de la Xarxa d’Història Marítima Mediterrània (MMHN) és actuar com espai d’intercanvi d’informació sobre les investigacions que s'estan desenvolupant en el camp de la història marítima mediterrània en el sentit més ampli. Amb aquest objectiu, la MMHN ha dut a terme diverses conferències: Valetta (Malta) l’any 2002; Mesina/Taormina (Sicilia) l’any 2006; i a Izmir (Turquia) l’any 2010. 

L’organització convida a participar en aquesta trobada els investigadors que desenvolupen el seu treball en el camp de la història marítima mediterrània des del segle XIII, des de qualsevol dels punts de vista d’aquesta disciplina, centrat en la consideració del mar com font de recursos, via de transport i comunicació, projecció del poder, escenari de progrés científic i tecnològic o d’activitats d’oci o com a font d’inspiració de la cultura o del poder.

La conferència s’organitzarà al Museu Marítim de Barcelona  i comptarà amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona i altres centres d’investigació.

Al
blog del Congrés hi trobareu tota la informació actualitzada.

Accés a la inscripció online

Acceso a la inscripción online

Course registration


[+info]

Imprimir

Compartir:


Instantànies de mar
Instantànies de mar- Cursos i tallers de fotografia en el medi marí
(09/05/2014 - 05/10/2014)

El Museu Marítim de Barcelona organitza un programa de cursos i tallers de fotografia de mar, destinats al públic interessat a aprendre o millorar la tècnica i la composició de la fotografia a bord d’una embarcació, així com la relació del fotògraf amb el medi marí.

Les sessions seran impartides per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica i professor de fotografia. Les nocions teòriques es desenvoluparan en el museu. En la majoria d’aquestes activitats, les classes de mar s’impartiran a bord de dues de les embarcacions de la flota tradicional del Museu Marítim: el pailebot Santa Eulàlia i el bot de pràctics Pollux.

Les places són limitades en totes les activitats. La realització dels cursos i tallers està supeditada a un nombre mínim de participants.

Programació:

9, 10, 11 i 18 de maig. Curs d'iniciació a la fotografia en el medi marí
Data a concretar en funció de les regates. Curs avançat de fotografia en el medi marí
25, 26 i 27 de juny. Curs d'iniciació a la fotografia en el medi marí. Adreçat a joves.
3 de juliol. Taller navegant en el temps
4 i 5 d'octubre. Taller de fotografia: Quan cau la nit

Als documents adjunts hi trobareu el programa amb la informació detallada de tots els cursos.

Els cursos compten amb la col·laboració de Casanovafoto, la Federació Catalana de Vela i el Centre Municipal de Vela.

[+info]

Imprimir


Compartir:


Els cels de les estacions
Els cels de les estacions
(13/06/2014 - 19/12/2014)

Us proposem un cicle de xerrades planetari digital de l’MMB per conèixer com és el cel de l’hemisferi nord en cada una de les estacions de l’any. Es donaran a conèixer conceptes d’astronomia vinculats a la navegació.

Dates:


El cel d'estiu. 13 de juny, de 19 a 21h

El cel de tardor. 19 de setembre, de 19 a 21h
El cel d'hivern. 19 de desembre, de 19 a 21h

Preu: 
10 € cada sessió
Inscripcions online


[+info]

Imprimir

Compartir:ACTIVITATS