• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
1
2
3
4
5
8
9
10
11
13
16
17
18
20
22
23
24
25
26
27
29
           
Febrer 2016Estem a   Inici  >  Activitats  > Cursos, jornades i congressos

Cursos, jornades i congressosIntroducció a l'astronomia i la navegació
Curs d'introducció a l'astronomia i navegació
(19/02/2016 - 20/02/2016)

L'MMB us presenta aquest curs introductori a l'astronomia i la navegació amb l'objectiu d’acostar-vos a la navegació astronòmica d’una manera distesa i amb diferents propostes originals. Un curs per comprendre com s’ho feien els navegants per orientar-se enmig dels oceans, per conèixer els diferents mites de l’astronomia o per aprendre a identificar els estels més importants. Abans de l'arribada del GPS, per navegar d'un port a l'altre, en llargues distàncies, era imprescindible observar els astres i prendre mesures.

Dates: 19 i 20 de febrer, de 19 a 20h
Preu: 20€. Estudiants i Associació d'Amics de l'MMB, 15 €


Inscripció


[+info]

Imprimir


Compartir:


Els cels de les estacions
Els cels de les estacions
(11/03/2016 - 17/06/2016)

L'MMB us continua oferint sessions dedicades als cels de les estacions. L'activitat us donarà a conèixer com és el cel de l’hemisferi nord en cada una de les estacions de l’any, com són les pluges dels cels, quines són les diverses posicions del Sol, etc. Es donaran a conèixer conceptes d’astronomia vinculats a la navegació.

Propera sessió:

El cel de primavera. 11 de març
El cel d'estiu. 17 de juny

Inscripció
Més informació i programació

Lloc: planetari del Museu
Hora: de 19 a 21 h
Preu de cada sessió: 10 € 


[+info]

Imprimir


Compartir:6a Jornada de museus, gestió documental i arxiu
(16/03/2016)

Quan les màquines parlen. La integració dels recursos d’informació com a model de difusió dels museus

L'ús d'internet ens fa pensar i imaginar com mostrem allò que hem documentat, inventariat o registrat, i com ensenyem l’objecte digital que hem associat a un registre de la col·lecció, de l’arxiu o de la biblioteca. En definitiva, a oferir als nostres usuaris tota la informació que tenim arxivada.

En aquesta jornada proposem un viatge a través de projectes que tenen com a base la integració de la cerca dels recursos d’informació d’un museu: objectes i documents. Ens introduirem en els models de diferents institucions i ens acostarem als requeriments tècnics i tecnològics que els han fet possibles: repositoris, taxonomies, metadades, etc.

Data: 16 de març.
Lloc: auditori de l'MMB
Preu: 71 €
Descompte: -25% per a estudiants, Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, Associació d’Amics de l’MMB i Associació d’Arxivers - Gestors de Documents de Catalunya
 

[+info]

Imprimir


Compartir:


19 Jornades DEAC
CONJUGAR PARTICIPAR: 19 jornades DEAC
(25/05/2016 - 27/05/2016)

Sota el títol CONJUGAR PARTICIPAR presentem les 19 Jornades DEAC, organitzades pel Museu Marítim de Barcelona destinades a professionals que treballen en o per als Departaments d'Educació i Acció Cultural dels museus espanyols. Les jornades s'organitzen cada dos anys en un museu diferent.
 
L'objectiu de les jornades és debatre, intercanviar i reflexionar a l’entorn de la funció educativa i social dels museus. Plantegem aquestes jornades com una baula més de la cadena que hem anat construint al llarg de les diferents edicions dels DEAC.
 
Les 19 Jornades en tres eixos temàtics, al voltant de la participació dels diversos agents, que pensem que aborden molt directament les preocupacions actuals dels DEAC.
 
Si voleu més informació sobre aquestes jornades, us convidem a consultar el web creat per a l’esdeveniment. 19deac.cat
 
Dates: 25, 26 i 27 de maig de 2016
Preu de les jornades: 110€
Preu de les jornades amb el sopar del 26 de maig: 135€

Inscripció 

[+info]

Imprimir


Compartir:ACTIVITATS