• A
  •   
  • A
CALENDARI
D'ACTIVITATS

«   »
dl dt dc dj dv ds dg
   
1
2
3
4
6
7
8
9
13
14
15
16
17
22
24
27
28
         
Febrer 2017Estem a   Inici  >  Activitats

ActivitatsLa batalla de Lepant
Conferència sobre La batalla de Lepant
(20/02/2017)

El 7 d’octubre de 1571, les dues grans potències de la Mediterrània –la Monarquia Hispànica, amb la Galera Reial com a nau insígnia de la flota, i l’Imperi Otomà- es van enfrontar en una batalla naval que s’esperava que fos un cop decisiu pel vençut. Malgrat ser una victòria indiscutible del bàndol cristià, aviat la unitat dels aliats catòlics es va desfer i els otomans van reconstruir la seva flota.

Aquest és el plantejament sobre el qual versarà la conferència impartida per Àngel Casals, professor d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. A banda de les interpretacions al voltant de la victòria i la frustració per l’aparent falta de resultats de la batalla i l’ús propagandístic d’aquest esdeveniment històric tant vinculat a les Drassanes Reials, on fou construïda l’any 1598 la Galera Reial que fou la nau capitana de la batalla, i on se n’exposa una reproducció a escala 1:1.

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències de la Gent Gran de l’Aula d’Extensió Universitària de Ciutat Vella, i compta amb la col·laboració de l’MMB.

Data: 20 de febrer
Hora: 17 h
Lloc: Auditori de l’MMB

Entrada lliure

[+info]

Imprimir

Compartir:Visita el pailebot Santa Eulàlia
(21/02/2017 - 31/12/2017)

Vine a visitar el pailebot Santa Eulàliaun veler mercant construït l’any 1918 que el Museu Marítim de Barcelona ha recuperat i restaurat. El pailebot no és accessible a persones en cadira de rodes.

Horaris de visita


[+info]

Imprimir

Compartir:


XIX Jornades Museus i Educació
Joves: target impossible? XIX Jornades de Museus i Educació
(23/02/2017 - 24/02/2017)

Us presentem la XIX edició de les Jornades de Museus i Educació, enguany centrades en els joves, el públic més absent als museus. Sovint l’hem deixat per impossible i són poques les institucions que s’han atrevit a proposar una oferta estable pensada per aquest target.

Aquestes jornades tenen com a objectiu posar el focus en la gent jove: conèixer què entén per cultura, quins són els seus interessos, quines són les nostres barreres, què hauríem de tenir en compte... Hem de programar per a la gent jove? Amb la gent jove? o ha de ser ella qui dissenyi la seva oferta als museus?


Analitzarem, també, algunes propostes que s’estan realitzant en diferents museus, des de la National Portrait Gallery de Londres o el MACBA, passant per l’Artium de Vitoria, el Museu d’Art de Cerdanyola o el Museu de les Aigües.

Programa

Dates: 23 i 24 de febrer 
Horari: de 9.30 a 14 h
LLoc: auditori de l'MMB
Adreçada a tècnics de departaments d'educació, activitats i programes públics de museus i institucions culturals.
Preu: 60 €

Inscripció


[+info]

Imprimir


Compartir:


Microrelats
Titanic. V edició del Concurs de Microrelats Marítims
(25/02/2017 - 21/05/2017)

L'MMB us presenta una nova edició del concurs, que enguany celebra el seu cinquè aniversari. Titanic ha estat la temàtica triada per aquesta edició, per tant tots els relats hauran d'estar inspirats en aquest mític vaixell i el seu tràgic final.

Podreu enviar els vostres relats a partir del 25 de febrer i fins al 21 de maig

El concurs compta amb el seu propi blog, on hi trobareu les bases de participació i premis que s'atorgaran.[+info]

Imprimir

Compartir:


Porta de Santa Madrona
Obrim la Porta de Santa Madrona i els jardins del Baluard
(26/02/2017 - 17/12/2017)

Els diumenges al matí obrim el portal de Santa Madrona de l’Avinguda Paral·lel, l’únic portal que es conserva de la muralla medieval. A més, podreu passejar pels jardins del Baluard, situats damunt de la muralla del Baluard, i tindreu l’ocasió de veure l’escultura dedicada a Santa Madrona que hi ha damunt de la porta de Santa Madrona. Els dos espais estaran custodiats per l'Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona.

Diu la tradició que, per allà el segle X, uns comerciants francesos navegaven pel litoral barceloní, en direcció a Marsella, per vendre les relíquies de Santa Madrona, quan una forta tempesta els obligà desembarcar a Barcelona. El cos de la santa, nascuda el segle III, foren protegits a la capella de Sant Fruitós. Una vegada passada la tempesta, fracassaren tots els esforços per retornar al vaixell amb les relíquies, de manera que els mariners francesos decidiren deixar-les a Barcelona. La ciutat començà una verdadera devoció a santa Madrona, sobretot per part de mariners que volien lliurar-se de naufragis o també per invocar la pluja, convertint-se en una de les seves patrones. 

Dates: primer, tercer i quart diumenge de mes
Hora: d’11 a 14h
Activitat gratuïta d’entrada lliure

*Els jardins del Baluard tenen dificultats d'accés per a persones amb mobilitat reduïda.


[+info]

Imprimir

Compartir:Viatge al fons del mar en batiscaf
(26/02/2017 - 23/04/2017)

Per conèixer el fons del mar sense mullar‑se, res millor que fer un viatge en batiscaf. Amb un conte com a fil conductor i mitjançant els diferents aparells del planetari digital del Museu, se simularà una lenta davallada per l’aigua en un batiscaf per anar veient els diferents animals que viuen en aquest hàbitat: tortugues, dofins, sardines, eriçons... Així doncs, agafeu‑vos fort, que comença el viatge!

Activitat familiar. Edat mínima recomanada 3 anys 
Dates: quart diumenge de cada mes
Hora: 11.30 h  i 12.45 h
Preu: 4 € adults; 2,50 € infants 

Compra les teves entrades

[+info]

Imprimir

Compartir:


Planetari familiar
El planetari familiar
(05/03/2017 - 03/12/2017)

Si voleu conèixer les constel·lacions més importants, els planetes més brillants i com la gent de mar s’ha fixat en el cel per anar d’un port a l’altre en vaixell, us esperem a les sessions familiars del planetari digital.

Dates: primer diumenge de mes 
Sessions: a les 11.30 h i a les 12.45 h
Preu: 2,50 € infants i 4 € adults

Als documents adjunts trobareu informació detallada sobre el planetari del Museu.


Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir


Compartir:


7 vaixells, 7 històries adaptada llengua de signes
Visita guiada a 7 vaixells, 7 històries. Activitat per a persones amb discapacitat auditiva
(05/03/2017)

Visita guiada a l’exposició 7 vaixells, 7 històries amb intèrpret en llengua de signes. L’exposició, feta amb objectes de la col·lecció del Museu, s’articula en set àmbits, cadascun dels quals està protagonitzat per un vaixell, al voltant del qual hi ha una història i una narració d’un personatge que hi està vinculat.

Embarcats al Royal Edward, viureu i coneixereu com es treballava a bord d’un transatlàntic; enxubats a la nau Victoria, podreu descobrir nous mons; amb l’ajut del portacontenidors Pilar, recordarem com s’han transportat durant segles mercaderies, persones i idees; a la coberta d’un navili de 80 canons, s’analitzarà com s’ha lluitat per controlar els mars; amb el vapor City of Paris, s’aprofundirà en el canvi tecnològic de la vela al motor i de la fusta al ferro; amb l’auxili d’un xabec, es mostrarà la pirateria i els corsaris; i finalment, amb un balandre, podreu conèixer com des de l’època més contemporània, el mar ha passat a ser un espai de lleure i de pau.

Data: 5 de març
Hora: 10.30 h
Lloc de trobada: vestíbul del Museu 
Activitat gratuïta. Places limitades. Imprescindible inscripció prèvia a
reserves@mmb.cat

[+info]

Imprimir

Compartir:


Vaixells d'ones adaptada
Visita guiada a l'exposició Vaixells de joguina
(05/03/2017 - 05/03/2017)

Us proposem una visita comentada l'exposició Vaixells de Joguina (1870-1939) per conèixer com eren els vaixells amb els que jugaven les àvies i els avis, seguida d'un petit taller per fer-se una barqueta de suro i una petita regata.

Activitat familiar. Edat mínima recomanada 6 anys 

Dates: diumenge 5 de març
Hora: 12 h. La visita dura una hora
Preu: activitat gratuïta
Reserva a taquillles en el moment de comprar l'entrada al Museu. Places limitades.[+info]

Imprimir

Compartir:


Curs d'eixàrcia i veles
Curs de manteniment de l'eixàrcia i les veles
(06/03/2017 - 08/03/2017)

La cura en l’arboradura de la nostra embarcació és essencial per evitar problemes durant la navegació. Per a un bon manteniment del pal és necessari desarborar i revisar-lo com a mínim cada dos anys. Quins són els protocols a seguir per a un bon manteniment de l’arboradura són alguns dels aspectes que es tracten en aquest curs.

Pel que fa al manteniment de les veles, es tractaran els principals problemes que ens poden sorgir durant la navegació i quin és el protocol per a l’hivernada de les veles i material de cabulleria a bord del vaixell.

Programa 

Dates: 6, 7 i 8 de març
Horari: de 18 a 21 h (el 8 de març de 18 a 20 h)
Lloc: Institut de Nàutica de Barcelona. Pg. Joan de Borbó núm. 100
Impartit per: Toni Casas
Preu: 150 €

Inscripció


[+info]

Imprimir


Compartir:Acadèmia Pirata
(12/03/2017 - 09/04/2017)

El pirata Puny de Ferro està preparant un viatge secret que té com a objectiu fer-se amb el tresor del qual li ha arribat a mans un vell tros de mapa que qui sap on l’ha de conduir. Però sol no pot emprendre aquesta aventura. Vols venir a fer de tripulació pirata?

Activitat per a famílies (edat mínima de participació 6 anys).
Data: segon diumenge de mes
Hora: 12.45 h
Preu: 4,50 € infants, 7 € adults

Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:Bot de vent - Taller de vaixell de joguina
(12/03/2017 - 09/04/2017)

Vine a fer el teu bot de vent, un petit vaixell que navega amb l’impuls de l’aire d’un globus. Després de construir el vaixell farem una regata amb tots els participants per veure quina és el més ràpid de tots. No t’ho perdis.

Aquest taller s'inclou dins el programa de tallers de Vaixells de joguina

Data: segon diumenge de cada mes
Hora: 11.30 h
Preu: 4,50 € per participant
Activitat per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:


Instantànies 2017
Instantànies de mar- Cursos i tallers de fotografia de mar
(12/03/2017)

El Museu Marítim de Barcelona organitza un programa de cursos i tallers de fotografia de mar, destinats al públic interessat a aprendre o millorar la tècnica i la composició de la fotografia a bord d’una embarcació, així com la relació del fotògraf amb el medi marí.

Les sessions seran impartides per Diego Yriarte, fotògraf i periodista especialitzat en nàutica i professor de fotografia. Les nocions teòriques es desenvoluparan en el museu. En la majoria d’aquestes activitats, les classes de mar s’impartiran a bord de dues de les embarcacions de la flota tradicional del Museu.

Les places són limitades en totes les activitats. La realització dels cursos i tallers està supeditada a un nombre mínim de participants.

Els cursos compten amb la col·laboració de Casanovafoto, la Federació Catalana de Vela i el Centre Municipal de Vela.


Proper taller:

Taller Barcelona desperta. 12 de març.
ProgramaInscripció

[+info]

Imprimir


Compartir:


Immersió
Immersió: construïm un submarí
(19/03/2017 - 16/04/2017)

La Xesca Munturiol, besnéta de l'il·lustre inventor Narcís Monturiol, ens ajudarà a resoldre qualsevol dubte sobre l'univers de les immersions: Què és un submarí? Com aconseguim que s'enfonsi i torni a la superfície? Qui el va inventar? Qui va ser Narcís Monturiol?

I, per acabar, res millor que construir el nostre propi submarí dins d'una ampolla per resoldre el misteri que el fa baixar i pujar a voluntat!

Data: tercer diumenge de cada mes
Hora: 12.45 h
Preu: 4.50 € per infant

Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:Vaixells estampats
(19/03/2017 - 16/04/2017)

Una manera de fer-te els teus vaixells és amb segells de goma, que els podràs estampar sobre la superfície que vulguis. Aquest taller té dues parts: en la primera ens farem els segells de goma de diferents tipus de bucs i de veles i, després, sobre un paper, estamparem els nostres vaixells.

Vine a fabricar-te segells de diferents tipus de bucs i de veles i fes-te la teva flota de vaixells! 

Activitat per a nens i nenes de 8 a 12 anys
Dates: tercer diumenge de cada mes
Hora: 11.30 h
Preu: Infants 4,50 €


Compra les teves entrades


[+info]

Imprimir

Compartir:Visita guiada a l'exposició 7 vaixells, 7 històries
(19/03/2017 - 16/04/2017)

Visita guiada a l’exposició 7 vaixells, 7 històries, una exposició que mostra objectes del fons del museu i que s’articula a partir de set grans vaixells que introdueixen diversos temes universals vinculats a la història de la navegació del nostre país: el conflicte, el lleure, el descobriment del món, el transport de mercaderies, la pirateria, el viatge i el canvi tecnològic.

Data: tercer diumenge de mes 
Hora: 12 h
Preu: activitat gratuïta
Reserva a taquilles en el moment de comprar l'entrada al Museu. Places limitades.


[+info]

Imprimir

Compartir:


Motors dièsel
Curs de manteniment de motors dièsel
(20/03/2017 - 28/03/2017)

El motor és essencial en el nostre vaixell per fer una bona navegació i l’element que ens ha de permetre una correcta maniobra, sobre tot dins de les aigües d’un port. Un vaixell amb el motor net, ben greixat i amb els filtres nets té menys possibilitats de fallada.

Amb el curs de manteniment que aquí us presentem us volem donar les instruccions per a què pugueu fer el manteniment bàsic del motor fora borda o interior del vostre vaixell i tenir-lo en les millors condicions possibles.

Programa

Destinataris: propietaris de petites embarcacions de motor
Dates: 20, 21, 27 i 28 de març
Horari: de 18 a 21 h
Preu: 175 €
Important: Les classes es faran a la drassana de l'Institut de Nàutica de Barcelona, Moll de Llevant s/n

Aquest curs es fa en col·laboració amb l'Institut de Nàutica de Barcelona.

Inscripció


 


[+info]

Imprimir


Compartir:


Club de lectura
Club de lectura MMB
(25/03/2017)

La Biblioteca de l'MMB organitza un club de lectura amb l'objectiu d'apropar la cultura marítima a través de la literatura. Els assistents posen en comú idees i impressions sobre un llibre amb la intenció de gaudir d'una activitat dinàmica, participativa i enriquidora. 

Propera sessió:


25 de març. La rosa de Alejandría, de Manuel Vázquez Montalbán. Dossier de lectura

Hora: de 17.30 a 19 h
Lloc: Biblioteca
Activitat gratuïta. Si us interessa participar contacteu a
busquetsfr@mmb.cat

Edicions anteriors del club de lectura. Consultar

[+info]

Imprimir


Compartir:


Introducció a l'astronomia i la navegació
Cursos d'astronomia i navegació
(31/03/2017 - 24/11/2017)

L'MMB us presenta una nova edició dels cursos d'astronomia i navegació, enguany amb noves temàtiques.

Programació:


Els navegants polinesis i el triangle del Pacífic. Divendres 31 de març.
Programa. Inscripció

La navegació en el temps de les grans descobertes. Divendres 30 de juny.
Programa

La navegació en el segle de la Il·lustració. Divendres 24 de novembre.
Programa

A cadascún dels programes hi trobareu la informació detallada de cada curs. Els quatre cursos es faran al Planetari del Museu. Si necessiteu més informació contacteu amb nosaltres a
reserves@mmb.cat o bé al telèfon 933 429 929.


[+info]

Imprimir


Compartir:ACTIVITATS